2014 går på sista versen….

Så gör vi snart bokslut över 2014. Ska jag summera året i bloggen, dvs en årskrönika?

Nej.

Mina minnen av 2014 är som alltid blandade. Glädje, sorg, lycka, olycka och kärlek. Människor dör, människor föds. Regn, blåst, sol och kyla. Samma som 2013, fast lite varmare genom att medeltemperaturen gått upp en aning. Somliga hävdar det är kopplat till miljöpåverkan. Jag vet inte, men välkomnar lite varmare väder även på våra breddgrader. Det vinner miljön på för då behöver vi inte flyga jorden runt för att få den värme vi alla suktar efter….och att plocka bananer i skogen, tillsammans med lite svamp vore väl en härlig utveckling?

Politiken tuffar på i samma skepnad som tidigare, fast i andra färger. Innehållet är det dock marginell skillnad mot hur det såg ut för ett år sedan. Jag tror dock att när 2015 summeras kommer vi att ha sett en politiskt resultatmässigt avvikande trend jämfört med 2014….till det sämre.

Bloggen ska jag hålla vid liv. Snart 60 000 besök viftar man inte bort utan anledning och jag hoppas om ett år ha passerat 100 000 besökare.

Barn och barnbarn är ett år äldre om ett år. Helt logiskt. Att Ida då fyllt 29, April 3,5, Emma 18 och Gustav 16 känns WOW! Jag har slutat…. att fylla. Gjorde mitt sista födelsedagskalas i augusti 2013.

Undrar på vilken nivå boräntorna ligger om 12 månader…

I övrigt hoppas jag såklart att jag fortsätter min ganska nya karriär på FannaExpo AB och att verksamheten utvecklas i en positiv riktning. Spännande att vara med på den resan måste jag säga!

Låt mig, helt godtyckligt, förutspå läget om 12 månader. Den 30 december 2015 är läget följande:

1 liter 95 oktanig soppa kostar 13.88 (Statoil Salatullen)
3 månadersräntan för villor ligger hos SEB på 3.09% (listpris)
1 liter Grådö 3% mjölk på Coop i Enköping kostar 10,10 kr
image 1 Euro kostar att köpa på FOREX 10,61
1 USD kostar på samma sajt 8,91
Svenska börsens OMXSPI har gått upp med 7%

Om ett år har vi svaret!

Avslutningsvis vill jag tillönska er alla ett Gott Nytt År!

Med doft av champagne //Öberg