Älska mig för den jag är…..

Josefin Nilsson är död. Denna fantastiska sångerska från Gotland som för mig alltid kommer att förknippas med låten Älska mig…

image

Denna vackra sång har en oerhört personlig och känslig plats i mitt hjärta då den för drygt 20 år sedan omfamnade mig vid min dotters begravning, en rejält kall men vackert solig vinterdag.

Då spelades den på orgel i S:t Olofs Kapell, utan sång, och var inte i närheten så vacker som Josefins framträdande, men ändå stämningsfull. När Josefin dyker upp med Älska mig i radio eller i andra forum, oväntat och oförberett, greppar den tag i mig och drar mig tillbaka 20 år….

Musik berör och skapar band som inte kan klippas av. Musik väcker minnen till liv. Den återskapar känslor.

Varje gång jag hör Älska mig har jag svårt att hålla tårarna borta. Ibland byter jag kanal på radion då Älska mig dyker upp, bara för att jag två minuter senare ska in på ett kundbesök och vill inte komma med rödgråtna ögon. Jag klarar inte att lyssna på låten utan att gråta en stund…. Ibland har jag inget som stör och då får sången flöda i bilen, eller på hemmastereon. Jag låter tårarna komma och det är helt okej. Älska mig återskapar den känsla jag hade för 20 år sedan och allt känns som igår.

Min dotter är för alltid borta, fysiskt, men tack vare Josefin Nilsson hjälper hon mig att alltid hålla henne vid liv, på ett för mig vackert sätt.

För det har Josefin Nilsson min fulla respekt och jag sörjer hennes bortgång.

Låt blogginlägget rundas av med några strofer från Älska mig….

Låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är
Se fjärlisvinges slag
i alla himmlar fara
se alla ögon
blinka stjärneljus
låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är

Med doft av sorg, //Öberg

Foto: Expressen