Assange vs gamla vänner…….

Julian Assange, Wikileaksliraren som enligt svensk polis våldtgit/sexuellt ofredat kvinnor i Sverige (t.om i Enköping!) sitter sedan snart en handfull år på en sydamerikansk ambassad och hävdar sin oskuld. Jag har ett tips till Julian:

Om du tror du är oskyldig. Åk till Sverige och låt dig förhöras av svensk åklagare. Du lär gå fri med dina förespelglingar om att vara oskyldig. Eftersom du inte väljer den vägen, betraktar jag dig som skyldig. Hur svårt kan det vara Julian??

Gamla vänner….det kan jag skriva mycket om, men väljer den kortare varianten ikväll.

Har haft en grundtrevlig afton med vänner jag känt sedan 25 (minst) år sedan. Att grilla och tjöta om livet i allmänhet och vänskap i synnerhet gör mig varm i hjärtat. Jag vet, vi ses för sällan, men när vi ses känns det ändå som igår. Det ger mig styrka och energi. Tack mina goa vänner för er generositet!

Nu kudde för att imorgon dra mig till Sveriges framsida och besöka vänner som jag besöker för sällan. Ännu ett exempel på att fånga dagen, ta nuet i näven och göra det man alltid tänker på att göra, istället för att fundera på när man borde göra det… Mina vänner och bloggläsare. Vänta inte, gör det du borde göra nu!

Med doft av goda vänner //Öberg

2 tankar kring ”Assange vs gamla vänner…….

 1. ErikLtz

  Håller med om vänner, men Assange, det är Ecuadors ambassad i London han tagit sin tillflykt till (inte Sydafrikansk). Och som svenskar brukar vi tro på vårt svenska rättssystem, men det finns fall med likheter där exempelvis en svensk kille i Grekland blev indragen i något och skulle utlämnas, men utredning och rättskipning verkade konstig där nere så det fanns anledning att inte ”åka ner”.
  Men läser man mer om vad Assange egentligen gjorde under sina dagar i Sverige (finns diverse texter på nätet) så verkar han haft framgång hos ett par damer som bländades av hans kändisskap, men när de två damerna insåg att de båda haft liknande upplevelser med samma kändis på kort tid vart de ”inte glada”. Plus något om kondomer som gick sönder.
  Att en kille, som faktiskt har anledning att vara lätt paranoid, då misstänker att damerna och den senare utfärdade häktningsordern skulle kunna vara en setup från exempelvis CIA för att sätta honom ur spel genom ett antal år i svenskt fängelse är inte helt långsökt – och den ”fällan” vill han undvika.
  En prövning av vad som egentligen skedde skulle kunna bryta det dödläge han hamnat i, men i flera delar verkar det handla om sexuell aptit och tjejer som bländats av kändisfaktorn men sedan ångrat sig.
  Varken Du eller jag tror väl på en stor konspiration organiserad av CIA…

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Jag vet att det var rätt land och världsdel, vilket nu är korrigerat. Tack för korrigeringen 😉 Att CIA ligger bakom detta finner jag vara osannolikt. Om de vill sätta Assange ur spel kan de finna bättre och mer vattentäta metoder….så tänker jag. Ha det bäst Erik! //Öberg

Kommentarer är stängda.