Bara sport, bara sport bara massor utav sport…

images

Ikväll sänder SVT direkt från Idrottsgalan. Ett okej event som skulle bli bättre om man plockade bort fotbollsgalan och lade all idrott under samma event. Många av de stora idrottsatleterna (främst de som snart ska tävla kommande OS) kommer inte att vara på plats, pga risken för smitta. Zlatan är i Zurich för att hämta ut ett FIFA-pris för ”Årets mål” (vilket han vinner). Vi kommer väl ihåg den kyss Charlotte Kalla fick av programledare Peter Settman under galan 2008? Några dagar senare meddelades det att hon ställde in de kommande världscuptävlingarna i Kanada – på grund av en bakterieinfektion. Om Settman smittat eller ej råder det dock delade meningar om…. Hur som haver, kommande OS gör att många vinteridrottare håller sig borta från Globen.

Jag tänker se galan ikväll och det pris som väger tyngst, alla kategorier (Bragdguld, Guld- och Diamantboll, div andra galors priser), är Jerringpriset. Hela Sveriges pris till årets bästa idrottsprestation. Priset har kritiserats för att de som röstar gör det pga popularitet till pristagaren och inte sett till prestationen. Visst kan det vara så, men sett till antalet röstade väger priset oerhört tungt då svenska folket och ”det som går hem i stugorna” är det som premieras. Lyssnar man till de kommentarer pristagarna har, då de ska berätta om känslan att vinna Jerringpriset, är det övervägande så att priset väger tungt jämfört med deras övriga priser och är oerhört uppskattat bland vinnarna. Priset har delats ut sedan 1979 då Stenmark blev den som kammade hem priset.

Så, vem vinner Jerringpriset 2013? Jag tror det står mellan Johan Olsson, Zlatan Ibrahimovich och Tre Kronor.
Vinna en femmil går hem i våra röda stugor, så han kommer att gå långt i omröstningen. Zlatan är Zlatan och kan vinna såklart då han är en världsspelare i en stor sport. Tre Kronor, som gjorde det ”omöjliga” genom att vinna ett hockey-VM på hemmaplan. Något som ingen lyckats med sedan Sovjet vann i Moskva 1986! Noterbart är även att Tre Kronor aldrig vunnit ett Jerringpris, trots OS-guld och hela 9 VM-guld. Dags nu?

Av dessa 3 är det i mina ögon hugget som stucket. Jag tror dock femmilen väger tyngst. Johan Olsson tar hem det!

Med doft av ”Stockholm – Motala” //Ö