Blandat lördagsgodis….

Några reflektioner så här en lördagseftermiddag i början av 2015….

SvD skriver att ”Dyra kalas stänger barn ute” och syftar på de kalas en del föräldrar håller för sina barn (och dess kompisar). Det kan vara lekland, discobowling m.m. och kostar väl runt 150 kr/barn. En usel artikel som belyser ett i-landsproblem. Ska tidningarna skriva om dessa orättvisor är det bara att rulla ut mattan för: ”iPhone stänger barn ute”, ”Thailandsresor stänger barn ute”, ”Märkeskläder stänger barn ute”. De föräldrar som inte klarar av att hantera samhällets olika ”orättvisor” ska inte skaffa barn. Mina barn har jag inte tagit med till Thailand och jag ser mig inte som ett offer. Bara att gilla läget.

Många cuper spelas undr nyårs- och trettonhelgen. Då jag var yngre och hade en uppåtgående karriär som innebandydomare åkte jag ofta på dessa cuper. Kul som tusan att döma och bra med publik på läktarna. En bra skola för domare då man på cuper testar och utvecklar sitt dömande. image Det är genom mängden matcher och viljan att testa nya löpvägar, placering och att fila på små detaljer som domare utvecklas. Det försöker jag göra även idag, men åker inte på cuper för att göra det, utan försöker tänka på egen utveckling då seriematcher flöjtas. Även en 51-årig domare kan utvecklas! Tro mig!

Snart har vi Trettondag Jul och då kastar jag ut julen. Bort med gran, kulor, röda dukar och adventsstjärnor. Därefter börjar de sk oxveckorna. Hårt arbete under en mörk årstid innan påsken befriar oss från vinterns hårda grepp.

Gillar Enköpings-Postens chefredaktör Roger Pettersson som på lördagarna skriver ledaren med kloka reflektioner. image Fortsätt utmana, ifrågasätta och skruva till. Det är uppfriskande och Rogers infallsvinkel är fyndiga och fördomsfria.

En vecka med ryggont lider (i dubbel bemärkelse) mot sitt slut. Idag var första dagen sedan juldagskvällen jag kände att det faktiskt vänder. Skönt är bara förnamnet. Det innebär att jag ikväll kan njuta lite bättre av att träffa en handfull goa gubbar i Enköpings eget lilla vardagsrum; The Players Inn.

JVM i ishockey är inne i slutfasen med semifinaler imorgon kväll. Sverige har en tuffare halva än Kanada, men vill man vinna guldet spelar det ingen roll. Man ska kunna slå alla lag med den ambitionen och i år kan de gå hela vägen. Småkronornas powerplay imponerar med ca 50% målskörd. image Deras boxplay är lika starkt. Bäva månde ryssarna imorgon och jag tror de kommer att göra allt för att undvika just utvisningarna. Det jag dock ifrågastätter är varför SHL inte har speluppehåll under JVM. Mitt eget lag, Brynäs, har t.ex tre forwards i småkronorna och det gör Brynäs sårbara, framförallt i den utsatta situation de befinner sig i. När OS spelas med proffs, håller SHL uppehåll, trots att bara 1-2 spelare från SHL är med. Under JVM är i stort sett alla spelare (18 av 23) från SHL vilket definitivt borde innebära spelstopp! Det är inte rimligt att straffa lag som har en fungerande juniorverksamhet.

Mitt JVM-tips: Sverige slår Kanada i finalen….men tipset är mer med hjärtat än med hjärnan, vilket jag tycker är okej!

Med doft av Players goda ESB //Öberg