Bråk i Stockholm efter en allsvensk match….

Så har det hänt igen. Allsvenskan har ett derby i Stockholm, mellan Hammarby – AIK. Det som händer under matchens slutminuter, då en Hammarbyspelare skadas allvarligt i huvudet och tappar medvetandet, är inte min huvudpoäng i detta inlägg. Men för dig som av olika anledningar inte vet vad som skanderades från AIK’s supportrar under avbrottet, då läkare skulle vårda den skadade spelaren, kommer här en repris: ”Låt han dö”…”Låt han dö”… Jag kräks på detta och AIK har under dagen gjort offentlig avbön, men den är inte underskriven av Black Army, utan ledare, tränare, ordförande, lagkapten m.m.

Frågan jag ställer mig är, när gör supportrarna detsamma, dvs ber om ursäkt?

Mitt inlägg gäller de oroligheter som omgärdade matchen. Kravallutrustad polis, avstängd tunnelbana och 4 skadade poliser.

SVT Stockholm sände ikväll ett reportage om gårdagens händelse utanför arenan och i huvudsak vid Gullmarsplans T-banestation. En vanlig resenär beskriver sin resa i tunnelbanan där hon, helt oskyldigt, hamnar mitt i detta inferno. När ska vi få slut på detta? När ska vanligt folk kunna röra sig i arenornas närområde och i kollektivtrafiken utan att riskera sitt liv?

AIK’s supporterklubb Black Army’s presstalesperson, Victor Capel, menar att man får räkna med några fulla supporters i samband med match. image Det kan jag hålla med om…. Men nu kommer fortsättningen…

Han gjorde inte ett enda försök till att be om ursäkt, utan konstaterade kallt att, och jag citerar:

”Bygger man en fotbollsarena centralt i Stockholm och nära en tunnelbanestation får man förvänta sig att allt inte är som en vanlig måndagseftermiddag”.

Läs det citatet en gång till.

Han skyller inte kravallerna på sina supporterpolare, eller ens Hammarbys supporters. Det verkar vara i sin ordning. Han skyller istället på arenans läge och att det ligger en tunnelbanestation vid arenan. Infrastrukturen är orsaken till att vanligt folk riskerar sina liv om man råkar åka ett tunnelbanetåg som passerar en station som är invaderad av bengaleldande idioter. Infrastrukturen är orsaken till att 4 poliser blir skadade, för att det ska spelas en match i korpallsvenskan en måndagkväll.

Och fotbollssverige säger att ”vi är på rätt väg”, ”vi tar avstånd från alla typer av våld”…. men seriöst, inget händer på riktigt, vare sig på arenorna eller utanför. Det är bara att vänta på nästa dödsfall.

Med doft av huliganism //Öberg

1 tanke kring ”Bråk i Stockholm efter en allsvensk match….

  1. Jocke Dahlin

    Ok, då kan alla AIK:s matcher spelas på en grusplan nånstans i Norrlands inland anser jag.
    Victor Capel verkar ju vara benägen att hålla med.

Kommentarer är stängda.