Bryggholmens gård ville Vänsterpartiet att kommunen skulle köpa…..

Som ni säkert läst i lokaltidningen Enköpings-Posten (E-P), har Bryggholmens gård fått nya ägare efter att den i stiftelseform varit i ekonomisk kris. Det är en familj som köpt gården och ska driva den i privat form med förhoppning om kombinationen bra boende för familjen och lönsamhet för verksamheten.

Den 21 oktober 2013 hade Vänsterpartiet i Enköping sitt förslag till lösning. Se bild från deras insändare i E-P. image Självfallet var deras förslag att kommunen skulle köpa stället. Vänsterpartiet vill ju i grund och botten att allt ska ägas av det offentliga så jag blev inte förvånad av deras ståndpunkt i Bryggholmsfrågan.

I helgen hade de nya ägarna premiär för Bryggholmens Pub dit sommargäster och båtägare kunde besöka gården för en öl och i övrigt umgås med vänner och grannar. Jag har svårt att tro att ett Bryggholmen i kommunalt ägo skulle erbjuda den möjligheten.

Matz Keijser bloggade i oktober om att Alliansen har en politisk ovilja kring Bryggholmen, men redovisade inte själv sin egen ståndpunkt. http://www.matzkeijser.se/fraga-om-politisk-vilja-fick-inget-svar/ Matz är duktig på kritik men saknar allt för ofta egen politik och egna åsikter i sakfrågorna. Han gömmer sig gärna bakom centrala sosseåsikter och vad Helena Proos (S Oppositionsråd i Enköping) kan tänkas tycka i en fråga. Om Matz med ”politisk ovilja” menar att kommunen borde köpt Bryggholmens gård eller agerat annorlunda, står skrivet i stjärnorna. Men helt klart har Alliansen politiska inriktning lett till att vi idag har en privat entrepenör som äger och driver en gård som jag anar att (S) hellre ville se i kommunal ägo. Som vanligt driver (S) sin politik i syfte att stat och kommun kan göra allt bättre än en privat företagare.

Det var inte en kommunal angelägenhet och det har jag bloggat om i vintras, där jag förordade att kommunen inte skulle engagera sig i Bryggholmsfrågan genom ett ägande/hyr/drift m.m. Orsaken till min åsikt var och är enkel. Det är inte en kommunal angelägenhet att äga, driva och/eller förvalta en fastighet som Bryggholmens gård. Lika lite som det var en statlig angelägenhet att äga, driva och förfalta SAAB Automobile då de var på dekis. Med facit i handen kan ingen påstå att vänstern och socialdemokraterna har haft rätt i sina försök att med offentliga medel ”rädda” olönsamma företag.

Bryggholmens gård är idag en privat driven verksamhet som genererar skatteintäkter till Enköping. Bryggholmens gård erbjuder besökare en upplevelse och jag önskar de nya ägarna lycka till och hoppas verksamheten ger dem en lönsamhet så de kan fortsätta utvecklas, till gagn för oss Enköpingsbor och besökande turister.

Med doft av semester //Öberg

1 tanke kring ”Bryggholmens gård ville Vänsterpartiet att kommunen skulle köpa…..

  1. Magnus Ahlkvist

    Nej Johan. Vänsterpartiets förslag var inte att kommunen skulle ta över gården. Vänsterpartiets förslag var att kommunen skulle köpa de tomter som styckats av. Jag tycker fortfarande att det är ett bra förslag. Det skulle gjort att stiftelsen kunnat fortsätta, till enköpingsbornas glädje och nytta och att kommunen skulle förvärvat tomter som i rätt konjunktur har ett högt värde. Dvs en långsiktigt bra affär för kommunen och en bra lösning för enköpingsborna.
    Det framgår ju av artikeln att Vänsterpartiet vill att stiftelsen skulle fortsätta driva gården. Jag förstår inte varför du påstår något som helt uppenbart inte är sant.

Kommentarer är stängda.