Budgeten redovisad och Alliansen spelar DÖd….

Så har Magdalena Andersson redovisat regeringspartiernas budget, som med Vänsterpartiet ger vid handen att vi beskattas med 35 MDR. Vänsterpartiet jublar och är nöjda. LO jublar och de är nöjda.

Budgeten ger ökade kostnader för 80% av oss. Skattehöjningar leder INTE till fler jobb av samma logiska förklaring som dessa två exempel:

1. Regeringen höjer bensinskatten. Man gör det för att man vill MINSKA bilåkandet.
2. Om regeringen skulle höja alkoholskatten gör man det för att vi ska dricka MINDRE alkohol.

Höjer man skatten på arbete och företag leder det till färre jobb. Inte en jävel kan argumentera emot det. Höjer man A-kassan kommer det ekonomiska incitamentet att söka sig ett vitt jobb att minska. Jag läste ett facebookinlägg för 2 veckor sedan, där en krögare som drev en Vietnamesisk restaurang berättade att deras kock, som de utbildat in i yrket, nyss sade upp sig för att istället lyfta A-kassa och jobba svart. Det skulle ge honom mer pengar. Grattis Sverige!

Jag ska inte recensera budgeten, för den är usel. Jag ska istället recensera Alliansen, som idag slagit på stora pukor och trummor och kallat budgeten för (S)veket, jobbfientligt, skattehöjningsbudget m.m. Bra argumentation, men vad är den värd?
image
Noll och intet. Noll och intet. Decemberöverenskommelsen ligger som en våt, unken och skitig filt över ”oppositionen”.

Det är ett tragiskt skådespel vi ser. En kapitulation inför öppen ridå där Allianspartierna pissar oss väljare i ansiktet. Inte ett ord om denna plan, eller möjlighet, nämndes under valrörelsen. Inte ens partierna själva var fullt informerade innan DÖ presenterades, utan detta är en statskupp regisserad av partiledarna (troligen initierad av Reinfeldt) i denna oheliga allians.

Politikerna som försvarar detta anser sig ha goda argument. Jag respekterar deras åsikt, precis som de ska respektera min. Men tar de in vad folket tycker i hus och hem? Är politiker till för sina väljare eller hur ska politiker agera? Vet de bättre än mig? Kan de anse sig förstå detta fula spel bättre än oss väljare? Domen över denna uppenbara nonchalans kommer på valdagen 2018 och det kommer att smärta.

Alliansen beklagar sig över SD’s framfart. Den är till stora delar orsakad av övriga partiers oförmåga att möta männsikors oro kring integrationsproblematiken. Men SD’s tillväxt är även ett resultat av att de faktiskt är det enda oppositionspartiet i riksdagen och där har inte Alliansen en chans så länge DÖ ligger på bordet. Regeringen, med V i kulisserna kan göra precis vad de vill och Alliansen kan bara se på och hänvisa till DÖ.

Det är som om du skulle få inbrott i ditt hus, sitta i soffan och se tjuvarna bära med sig precis vad de vill, utan att du gör något åt det. Det är precis vad som sker nu. Regeringen drar i tillväxtbromsen, bryter sig in i Sverige och plundrar oss på höga skatter, noll jobbpolitik och ökade transfereringar i bidragssystemen….och de som kan stoppa vansinnet sitter i soffan och ser på när det sker. Fy fan för att leva med den skammen och vara den politiker som hade makten, men inte nyttjade den!

Skrota DÖ och kliv in som riktiga oppositionspartier. Först då får ni min trovärdighet. Skrota DÖ och lyssna på era väljare. Skrota DÖ och respektera den demokratiska vilja (och makt) som finns i Sverige.

Med doft skit…en massa skit… //Öberg

2 tankar kring ”Budgeten redovisad och Alliansen spelar DÖd….

  1. Lundgren

    Såvitt jag känner till har inget land skatt på arbete. Det är inkomster som beskattas. När inkomster beskattas kommer man att behöva jobba mer för att få samma personliga resultat, men mer arbete kommer alltid att ge mer pengar. Jämförelsen med bensinskatt haltar svårt, att köpa mer bensin ger aldrig mer pengar i plånboken. Att inkomstskatt skulle göra att mindre blir gjort i samhället är verkligen inte en naturlag.

    1. Johan Öberg Inläggsförfattare

      Vad säger att man jobbar mer bara för att skatten höjs? Den svarta sektorn växer. Höga skatter dämpar incitamentet att utbilda sig till välbetalda yrken. Det finns många forskningsrapporter som visar på att höga inkomstskatter är jobbfientligt. Därmed hämmar det tillväxten och den offentliga sektorn får mindre resurser.

Kommentarer är stängda.