Centerpartiet gör självmål i Enköping….

I lokalpressen, Enköpings-Posten, kunde man i helgen läsa denna insändare, signerad fyra centerpartister. fj100 De är bekymrade över de öppettider det kommunalt drivna utomhusbadet (uppvärmt) i Fjärdhundra har denna sommar. De anser att ”någon” har bestämt att stänga badet redan på eftermiddagen och att samma ”någon” kanske har som plan att stänga badet för gott.

Insändaren i sig är väl ganska normal, bortsett att det är fyra centerpartister som skrivit under densamma. Det råkar nämligen vara så att Enköpings Kommun har en Upplevelsenämnd vilket Fjärdhundrabadet styrs under. Ordförande i nämnden är centerpartiets egen Mona Örjes. Vi har därmed en situation där fyra centerpartister kommunicerar och kritiserar partikamrater inför öppen ridå. Varför kommunicerar inte centerpartister med varandra utanför media i frågor som detta istället för att i kryptiska ordalag anklaga ”någon” för att ha dolda agendor. I mina ögon är just denna ”någon” ingen annan än Mona Örjes. Ett självmål utan motstycke eller en offentlig maktkamp i att få Örjes uthängd och avsatt?

Med doft av kommunikationssvårigheter //Ö

1 tanke kring ”Centerpartiet gör självmål i Enköping….

 1. Susanna Hedman

  Utdrag från min facebooksida:

  Susanna Hedman Precis! Undrade samma sak och fick inget bra svar… Susanna Hedman
  den 14 juni i närheten av Enköping · Har redigerats
  Läser en insändare på EP’s hemsida och undrar varför man inte agerat tidigare när man ändå har ett kommunalråd och ordförandeposten i berörd nämnd??????? Eller är det så att man kör över medlemmarnas önskan? Kanske inte bryr sig??? Insändaren = röstfiske???
  Varför lyfte man inte det under budgetfullmäktige??? Varför röstade de flesta av dem som skrivit under insändaren FÖR budget och avgifter som alliansen lagt för 2015?
  Ja, inte vet jag…
  Det jag vet är att vi i Mp står för det vi lovar och kan finansiera våra löften! Vi skriver inte insändare där vi kräver åtgärder för något som ett kommunalråd el. nämndordförande kunnat påverka och som man röstat FÖR samma vecka insändaren skrivits.
  2 min · Gilla

  Susanna Hedman och …. Susanna Hedman har delat en länk via iOS.
  den 14 juni
  Denna ”någon” antar jag är Centerns kommunalråd Kenneth Löthegård och/eller upplevelsenämndens ordförande centerpartisten Mona Örjes!!! Hur kan man 4 dagar efter man röstat FÖR alliansens budget kräva att ”någon” ska återställa ett beslut de själv beslutat om???

  Susanna Hedman Insändaren i EP
  Reagerar. I Fjärdhundra finns kommuns tempererade utomhusbad, invigt 1967.
  Badet byggdes av kloka politiker för bygdens bästa. Avståndet till Tenasjön och Bredsand är cirka 2,5 mil.
  Under alla år har målsättningen varit att ge kommunens invånare möjlighet till utomhusbad med öppettider som gett stor tillgänglighet. Vi reagerar därför kraftigt när vi nu ser att ”någon” nu bestämt att stänga badet redan på eftermiddagen.
  Vi vägrar att tro att detta har ett samband med att det skall byggas ett utomhusbad i Enköping. Vi vägrar att tro att hockeyrinkens borttynande har något samband med minskade öppettider, för ”någon” har väl inte en plan på att lägga ner all kommunal verksamhet i Fjärdhundra.
  Vi Centerpolitiker från Fjärdhundra kräver därför att öppettiderna återställs till 2013 års öppettider omedelbart.
  Jan Fredriksson, Ringvägen Mats Lundqvist, Altuna Ulla Hellström, Torstuna Anna Sager, Simtuna Roland Andersson, Albäck
  den 14 juni kl. 11:01 · Gilla

  Kenneth Löthegård Missuppfattning Susanna! Gäller 2014 och är inte ett politiskt beslut
  den 14 juni kl. 11:02 · Gilla · 1

  Susanna Hedman Men menar du Kenneth att du eller Mona inte haft möjlighet att påverka i frågan? Även om det inte är ett politiskt beslut har ni samarbete med förvaltningen och röstat för den budget som råder nu!

  den 14 juni kl. 14:30 · Gilla · 1

  Kenneth Löthegård Ett beslut från förvaltningen.
  den 14 juni kl. 14:44 · Gilla

  Gunnel Bergman Ett beslut från förvaltningen med utgångspunkt från politiskt beslutad budget för UpN 2014. (M)ajoriteten som ansvarar för det beslutet inkluderar väl även Centerpartiet?
  den 14 juni kl. 17:58 · Sluta gilla · 4
  Susanna Hedman
  1 min · Gilla

Kommentarer är stängda.