Din Haj på turné i Skåne….

Igår eftermiddag landade jag på Skurup och blev hämtad av min gode vän Magnus Elg, tillika medlem i Höllvikens Old Tablersklubb.

Old Tablers?

Old Tablers Sveriges logotype. Kedjan symboliserar vänskapen – ”May the hinges of friendship never rust”


Det är en organisation för de bröder, som efter att ha blivit utsparkade från Round Table (där får man inte vara medlem efter 40 år fyllda), vill fortsätta träffa goa gubbar. Dessa träffar har man med sin lokala OT-klubb som bas, men varje medlem kan utöka sitt nätverkande med att besöka andra klubbar (eller ensklida medlemmar) i distriktet, i Sverige eller i världen. Som medlem i Old Tablers har man en stående inbjudan att besöka vilken klubb man vill i hela världen. Ett fantastiskt nätverk som ger livslånga vänskapsband med en härlig blandning av kloka män.

Old Tablers Sverige är ett brett nätverk av människor med olika kunskaper, hobbies och erfarenheter. Ett tjugotal av medlemmarna (inkl undertecknad) har skrivit upp sig på en lista, kallat ”OT-Ängel”, och står till övriga klubbars förfogande som föredragshållare om de så önskar. I den listan finns personer med kunskap om matlagning, champagneprovning, juridik och straffrätt, flygning, IT, trendspaning m.m. En lokal klubb kan kontakta någon av Änglarna för att bjuda ner dem för ett föredrag. Arvode utgår inte, men resan betalas av den klubb som bjuder in. En genialisk idé där frivilliga bröder delar med sig av sina erfarenheter!

Igår kväll hade OT Höllviken ett ”hemmahosmöte” med ca 15 killar närvarande, mat, bärs, vin och surr. Till det mötet var jag bjuden för att berätta om mitt bloggande.

Jag presenterade mina tankar kring mitt bloggande: Varför jag började, statistik, hur jag får idéer/uppslag, hot, utmaningar, källritik och infallsvinklar, politisk inriktning m.m. Frågorna var många och bra där grabbarna visade prov på nyfikenhet och intresse kring mitt bloggande. Vi berörde även ämnen som var lite utanför bloggens område, som t.ex. dagens samtalsklimat, sociala medier och brist på fakta, nyhetsrapportering, trender och framtida utmaningar.

Mötet rundandes av kring 23-tiden varvid Magnus och jag vandrade hemåt bland de vackra villorna i Höllviken. Fredag morgon kl 09.05 flög jag hemåt.

Tack till hela gänget i OT Höllviken för inbjudan! Kul att träffa några bekanta ansikten igen + en hel del nya bekantskaper. Jag hoppas vi ses snart, kring det runda bordet.

Avslutningsvis vägrade jag ta emot ersättning för flygresan. Jag bad bröderna i Höllviken att istället sätta in det beloppet till stiftelsen Min Stora Dag. En äkta Win-Win!

Med doft av kamratskap, //Öberg