Politik

Ebba B-T ny partiledare som direkt gör självmål….

26 april, 2015 0

Så har min profetia slagit in i och med Ebba B-T som ny partiledare för KD. Jag lyfte fram henne redan den 29 januari då jag i bloggen tyckte hon skulla ta posten. Så rätt jag hade!

På sin första dag har hon nu uttalat att sjukvårdspersonal ska ha rätt att vägra utföra aborter, dvs en samvetsfrihet.

I mina ögon vansinnigt av fler anledningar.

1. KD tar med det uttalandet ett kliv tillbaka många år då de i abortfrågan var hårt pressade. Nu faller de in i samma fåra än en gång

2. Att ge sjukvårdspersonal rätt att vägra utföra abort är en farlig väg. Vad händer nästa gång? Ska en läkare tillåtas vägra utföra en operation på muslimer, homosexuella eller av andra suspekta skäl? Ska en soldat ges möjlighet att vägra skjuta med vapen? Ska en polis tillåtas vägra jobba med alkotester?

Blir man sjuksköterska eller läkare ska man utföra de sysslor som innefattas av sjukvården och inte tillåtas av ideolgiska skäl avstå vissa uppgifter. Gillar man inte abort, sök ett annat jobb. Simple as that.

Jag tycker det är surt av KD och Ebba B-T att hon tar denna position som ny partiledare och jag tror hon får lida länge för just detta uttalande. Synd tycker jag då andra viktigare frågor borde få utrymme och lyftas fram.

Med doft av samvete //Öberg

Det finns 0 kommentarer