En vårlig betraktelse och varför gud skapade getingar….

Denna vecka avslutas med härligt sommarväder och det känns lättare än någonsin att kliva upp på morgonen. För egen del sker detta runt 06.15-tiden och jag sätter mig i bilen kl 07.00-07.15 för min tripp till Bromma där kontoret finns. Är hemma igen runt 18-tiden för att då suga in sommarvärmen och njuta av dofter, ljus och värme. Jag cyklade omklull för ca 6 veckor sedan, vilket ledde till operation på UAS Handkirurg, gips, stödskena och nu sakta återgång till normal funktion. hand Skadan har medfört att jag inte kan resa till mina kunder, eftersom jag alltid har med mig lite prylar att bära på och med vänsterhand ur funktion blir följden kontorsarbete. Skönt att slippa resandet men o-bra med tanke på de aktiviteter jag planerat under 1:a halvåret.

Maj är min favoritmånad alla kategorier. Allt blommar ut, det gröna är inte bara mörkgrönt utan varierat grönt, solen, ljuset och den sköna känslan av att sitta på uteplatsen och njuta är oslagbar efter månaders mörker och kyla. 6938459_maj-sie-majSkolorna börjar runda av sitt läsår och elever/studenter blir ystrare och framtiden för ungdomarna ter sig i deras ögon alltid ljus, utan mörka moln på himlen (även om verkligheten kan vara annorlunda). Mina minnen från skoltiden var att maj i början präglades av en intensiv tid, men från mitten och framåt bara glidartid och kuligheter.

Mina resterande åtta majdagar består av 3 dagars arbete, 40-årsfest, familjeumgänge samt ett rejält party i Landskrona och Örenäs slott nästa torsdag-söndag. Det är jag och 995 andra galet roliga människor som träffas på en årlig fest där det råder fri fart i att ha roligt. På www.rm2014.se kan du läsa mer om vad jag kommer att pyssla med nästa helg.

Slutligen några snabba….

# Getingar….om gud finns, varför skapades getingen? Ingen kan ju gilla det krypet….och eftersom getingen finns och gud sägs vara god, tror jag inte på gud
# Fartkontroller. Värmen lockar ut lagens långa arm längs vägarna och jag tycker det är okej med fartkontroller vid skolor m.m. men fanimej inte på en rak 120-väg. Det skapar ingen förståelse för polisens arbete från mitt håll iallafall….
# Öl + sol = världsklass! Enough said.
# EU-val på söndag. Du måste rösta! Kom inte och påstå att det är en demokratisk rättighet att avstå. Att avstå är att pissa demokratin i ansiktet.pingvin
# Hockey-VM är som vanligt iskallt inför varje turnering men nog tusan sitter vi och ser på matcherna nu när det börjar dra ihop sig. Imorgon ska ryssen få pisk och så slår vi Finland i finalen!
# Enköping är bra. Har läst och hört alldeles för mycket negativt om Enköping och dess politiker, tjänstemän m.m. den senaste tiden. Dags att tagga upp nu! Vi har det faktiskt ganska okej här. Staden växer och vi borde tänka och agera positivare om staden vi bor och verkar i. Kom ihåg att ”Positivt tänkande ger positivt resultat” och det gäller inte bara våra politiska företrädare utan i allra högsta grad dig och mig. Vi kan bättre….

Med doft av bra helg! //Ö