Enköpingsdemokraterna vill begränsa…..nu!

Enköpingsdemokraterna vill bevara Enköpingsandan och det äkta Enköping. Vi vill inte ha Stockholmare och Norrlänningar som kommer hit och förstör/förändrar våra traditioner som t.ex. den gatufest vi har, grillnatta, tjej- och killkväll, Måndagskväll, Kulturer i möte samt trevligt umgänge på våra krogar. Vi vill hellre hjälpa Stockholmarna att ha kul och bo i Stockholm där de bor, än att de ska komma hit och införa konstig musik, konstiga vanor och seder.

En riktig Enköpingsbo är född på gamla BB i Enköping, eller i Uppsala/Västerås med föräldrar som är mantalsskrivna i Enköping.
image
Jag har t.ex 2 vänner som kallar sig för Enköpingsbor, men som jag betraktar som invandrare och därmed inte kan assimileras in i den Enköpingska kulturen. Johan Brunsberg må vara en bra bowlare, men som född på Södersjukhuset och sedan boendes i Stockholm ett par år innan flytt till Enköping, kan jag inte betrakta honom som äkta Enköpingsbo. Detsamma gäller Blommen som är född i Solna, på Karolinska. Att han efter något år invandrar till Enköping gör honom knappast till Enköpingsbo. Blommen håller på AIK vilket är typiskt för invandrare när det för oss Enköpingsbor finns ESK, det riktiga laget för oss!

Varför ska vi Enköpingsbor bekosta dagis, skola och vidareutbildning för dessa flyktingar? De kommer hit och stjäl våra kvinnor, belastar vårt välfärdssystem eftersom deras föräldrar på ålderns höst kräver vård och omsorg.

Deras kultur passar inte in. De för med sig konstig musik, sena vanor (är ute på lokal och dricker alkohol) och har en dialekt som inte kan anses vara Enköpingsdialekt. Jag har hört via kompisar att de stjäl, vandaliserar och deras barn, kusiner och övriga släktingar gör samma sak. De kräver även tåg som ska pendla till/från Stockholm, bara för att de ska kunna arbeta utanför Enköpings kommungräns. Jag bara undrar: Vad är det för fel på de jobb som Enköping erbjuder?? Ni vill ha förmånerna i kommunen men jobba i andra kommuner. Typiskt för er som inte har blodsband till Enköping.

Jag föreslår att Enköping stänger kommungränsen och bara släpper in hemvändande Enköpingsbor. Det skulle spara 500 miljoner för kommunen, vilket skulle ge oss alla arbete, bra åldringsvård, ingen kriminalitet och fortsatt drift av Måndagskväll och gatufester samt att vår dialekt skulle vara bevarad. Vi vill fortsättnigsvis säga bonn (bollen), bin (bilen) och tåge (tåget) samt ”tjenna – läge?”, utan nyanser av söderdialekt eller annat skit.

Enköpingsdemokraterna vill även lämna Sverige. Vi tror att medlemsskap i Sverige är negativt för Enköping då många beslut tas i Stockholm, långt från oss i Enköping. Vi vill återta makten till Enköping. Vi tror på ett Enköping fritt från överstatlighet och vi kan teckna egna handelsavtal med Västerås, Stockholm och Gävle, utan staten Sveriges inblandning. Det skulle gynna oss Enköpingsbor och säkra vår fortsatta utveckling, utan inblandning av utomsocknes 08:or, 021:or eller 018:or.

Med doft av Enköpingsironi //Ö

13 tankar kring ”Enköpingsdemokraterna vill begränsa…..nu!

 1. Amanda

  Hahahah!

  Jag tror att det smög in sig ett fel i texten. Den exakta summan vi skulle spara är enligt mina egna beräkningar 400 miljarder euro och det är väldigt mycket pengar! Men. Det är bara ett räkneexempel.

 2. Pereric

  Strålande!
  Du skriver så bra! Leve Enköping! Inför pepparroten igen och stärk andan från förr. DNA-testa alla som redan bor här i Enköping och har man inte gener från Joar Blå så ska man ut!
  Kan man inte språket ”så ska man inte stå denna”. ”Gå hen”..!
  Leve Trögden! Leve Enköping!

 3. LarsG Nilsson

  Jag tyckte det var en väldigt bra artikel med sunda renläriga åsikter framförda på ett sätt som grep mig …. man kan bara hålla med!!! Dalmasar i Enköping är som maskrosor i Westerlundska trädgårdarna… Dom ska dränkas i Rpound-Up eller någon annan äktsvenskenköpingsk vätska.

  JätteOK typ ända ja ända fram till sista meningen ”med doft av enköpingsironi” Menar du allvar med ordet ironi? Törs du inte helhjärtat stå för dina Enköpingsdemokratiska värderingar.
  Nej, ironi ska man bara använda om man vill förlöjliga något. Så det så!!

 4. Nisse Pärlemo

  Jag håller med dig fullständigt. Kommer så väl ihåg Lars Ekborgs monolog om Lappjävlar, Mopedister och Kärringar över 40. Det är ju inom Sveriges gränser de stora problemen finns. Stockholmsjävlar som bor här och betalar kommunalskatt när dom jobbar i Stockholm. Inte nog med att dom har sålt sin lilla etta på Kungsholmen för flera miljoner och trissar upp priserna på våra bostäder när dom ska köpa någon av våra villor. Handlar i våra butiker gör dom också dom jävlarna, men snart har dom väl lärt sig att här i Enköping åker man till Västerås och handlar, för vi är så vidsynta så vi går över alla gränser för den goda saken skull. De stackars västeråsarna ska ju överleva de också. Det är ju fan också att dom faktiskt pratar svenska så att man förstår dom, men man kan kanske kräva att dom går på efs, dvs enköpingska för stockholmsjävlar.
  Eller kanske jag också kommer med ett naivt försök till enköpingsironi? Fan vet!

 5. Tony

  Haha, Klockrent igen Johan, vi som bor utanför men av något konstig medeltida beslut ändå tvingas dela riktnummer med er Enköpingsbor kan inte annat än hålla med, må den Enköpingska genbanken stanna i Enköping, det är nog båst för oss alla…. 😉

  När tänker du släppa dina åsikter om motorparksprojektet?
  Väntar med spänning!

 6. Marika Englundh

  Känns skönt att man är en äkta enköpingsbo. Född på bb här och aldrig bott nån annan stanns. Skulle väl vara aik som är fel då 😉 😉 härligt Johan!

 7. Anne-Kristin Føsker

  Aj, aj, aj…. Nu blir jag väl utvisad till Oslo där jag är född. Men dit kanske jag inte heller är välkommen för där sitter ju SD polarna Fremskrittspartiet i regeringen och de kanske klassar mig som svensk? Det får bli Spanien där känns det ok att vara utlänning . Tusen tack Johan för en klok analys av ”renrasighetens tankar” som florerar i delar av Europa.

 8. n

  Kul för dig! Men det finns de som inte ägnar hela sitt liv åt ironi, som tror på demokrati i dess äkta, nära former. Sen finns det vissa som tycker att andra ska bestämma, i Bryssel eller Nato-högkvarteret etc. Men är man bara ironisk så vete 17 …

 9. Danne

  Haha men ser ni inte att han signerat med en Enköpingsironi på detta inlägg
  Som ni läser denna artikel är precis som ni ser stockholmare och andra utanför kommun gränsen.
  Jag skrattade när jag läste denna artikel för som jag ser det är ni enköpingsbor är för INAVEL och BANJOBYAR
  Läs allt igen och tänk igenom vad ni läser innan ni svara.

 10. Beatrice Iggström

  Nyenköpingsborna avslöjar man lätt med ett litet test, om dom nu lyckats anpassa dialekten.
  Be dom uttala namnet Bredsand…
  Säger dom Bredsand så är dom garanterat utomsocknes.
  Säger dom däremot Bressand eller tom Bresse, så får man gå vidare.
  En första gallring är avklarad!

  Är dock osäker var jag hör hemma. Känner mig utstött och rotlös.
  Är född i Upplandsväsby, bodde uppe i Luleå fram till -79 då vi flyttade ner till Grillby.
  Jag har alltså större delen av mitt liv bott i Enköpings kommun.
  BB i U:v är nedlagt så där finns ingen bevisning att hämta, min norrländska har jag mestadels tappat…
  Sign
  ”Det stadslösa folket”

Kommentarer är stängda.