Försvarsberedningen i fritt fall….?

Så har den sk ”samarbetsregeringen” än en gång misslyckats vid förhandlingsbordet.

FP lämnar försvarsberedningen, som besitts av samtliga partier utom V och SD. Detta är allvarligt då Löfven tidigare under valrörelsen sagt sig vilja diskutera samarbete med bl.a. FP. Ni vet det där med utsträckta händer…. Med det i närminnet är det anmärkningsvärt att Löfven, Romson och Fridolin inte lärt sig något från budgetkaoset i höstas.

Lövfen trodde då att allt skulle gå, bara man ”förhandlar” som man gjorde på den fackliga tiden i IF Metall. Verklighetens bistra sanning var att den orutinerade Löfven inte förstod hur en förhandling om budgeten går till i riksdagen och vips var Sverige en hårsmån från ett historiskt nyval.

Räddningsplankan, via Decemberöverenskommelsen, för statsministern gjorde att han nu kan regera utan egentlig opposition. En parlamentarisk stiltje och i mina ögon obegriplig kapitulation av oppositionspartierna.

Nu har Löfven, Romson och Fridolin åter misslyckats med att skapa en bred överenskommelse i och med FP’s avhopp. Därmed ser vi åter en statsminister som inte kan hålla ihop denna för Sverige viktiga grupp. Ett oerhört svagt ledarskap av en historiskt svag regering och det är dags att Allianspartierna tar tag i detta nu….inte till nästa val.

Enligt min åsikt är det därför dags för Allianspartierna att lämna Decemberöverenskommelsen med omedelbar verkan och låta det parlamentariska läget få avgöra Sveriges färdriktning.

Med doft av dåligt ledarskap, //Öberg