Har aldrig gjort en Klassiker…..

Jag har vänner som tränat i månader och år för att genomföra en Klassiker. image För er oinvigda är en Klassiker en prestation som ger ett diplom samt medalj. För att få detta diplom ska man i en följd genomföra:

Vasaloppet – runt 9 mil på långlagg
Vätternrundan – runt 30 mil på liten sadel
Vansbrosimmet – runt 3 kilometer i med- och motströms
Lidingöloppet – runt 3 mil i lera

Jag har aldrig haft någon våt dröm i att genomföra dessa fyra lopp…har faktiskt inte ens en plaskvåt dröm att genomföra ett av dessa lopp. Jag dissar inte er som klarat denna prestation utan hyllar er insats och beundrar er envishet.

Jag tycker dock att alla ska kunna erbjudas att genomföra dessa lopp, men i annan tappning. Alla ska kunna ta en klassiker, utan att få babianröv, höftsmärtor, kalla simmarfötter m.m.

Därför lanserar jag en riktig Klassiker för oss som värdesätter annat än månader av träning.

Låt mig redogöra för varje lopp och dess genomförande:

Vasaloppet. Varför åka skidor? Jag vill ha ett Vasalopp på skoter. Det ska erbjudas vätskekontroll i Mångsbodarna, Oxberg m.m. men ingen jävla blåbärssoppa och bananer, utan det ska vara öl och ljummen grogg. image Tävlingsbanan ska vara avlyst så inga skidåkare eller andra fjollor stör körningen.

Vätternrundan. Att cykla runt sjön och på köpet få en babianröv är ingen glamour. Fram för stil och profil. Bättre är därför att glida runt på hoj, stanna till vid lokala korvkiosker och köpa tunnbrödsrullar (med räksallad). image Du kommer i mål som vinnare, snygg, mätt och nöjd efter en trevlig åktur i vackert landskap.

Vansbrosimmet. Helt sjukt att smörja in sig i konsistensfett för att i ett iskallt daladike visa sin manlighet. Allt på kroppen blir litet efter den turen. Istället kör vi de tre kilometrarna i bekväm jetski. image Det ges möjlighet att sladda, stänka vatten och imponera på publiken och framförallt, du kommer i mål torr samt i naturlig storlek!

Lidingöloppet. Åter ett ”mandomsprov” där de sämsta förutsättningarna (november, kyla och lera) skapar riktiga män…tycker de som springer skiten. Varför springa när det finns maskiner som gör jobbet. image Fyrhjulsdrift när det behövs passar utmärkt för leriga löparvägar och på köpet är det ju jävligt kul, till skillnad från att springa i lervällingen.

Se där! En riktig Klassiker som skiljer agnarna från vetet – män från pojkar.

Med doft av manlighet //Öberg

4 tankar kring ”Har aldrig gjort en Klassiker…..

  1. ErikLtz

    Haha, rätt, men fel, Lidingöloppet går i oktober. Nu behöver man inte träna i månader och få de krämpor Du nämner, en hygglig allmänfysik och ett mått Sisu räcker långt – har gjort ett par av dem och några andra som Stockholm Marathon (”drygt 4 mil på torterande hård asfalt ofta i ökenhetta”). Mandomsprov visst, men sund träning som ger den hyggliga grundformen är det egentliga målet 🙂

  2. Ida S

    HAHA! Du får skriva upp dig hos Wasa (Jenny) på A3 så ska du nog se att hon piskar dig i mål på i alla fall en av de riktiga klassikerna 😉

  3. Peter Joelsson

    Lidingöloppet går sista helgen i september! Manligt o manligt, idag krävs det inte mer än en målvedveten tjej för att klara klassikern, så jag får hålla med Ida S, så kom igen nu Johan 🙂

Kommentarer är stängda.