Hemmaplan är bättre än bäst….

Positiva saker har hänt i mitt liv och jag vill gärna dela med er av mina känslor. Att byta jobb händer inte ofta i mitt liv, då det var 7 år senast jag bytte arbetsgivare och innan dess gick det 10 år. Men nu har det hänt! image Sedan två veckor tillbaka är FannaExpo AB min arbetsplats. Jag ska längre ned i detta inlägg beskriva vad vi pysslar med.

Jag vill först ge er en bakgrund till varför jag valt att lämna mitt förra arbete på Expolinc AB. Sedan 1990 har jag arbetspendlat ut från Enköping. Först till Uppsala men från 1994 har jag pendlat till Bromma. Kan tyckas vara en liten tripp, vilket det är tidsmässigt. Cirka 45 minuter enkel resa, dvs 90 minuter/arbetsdag. På en vecka blir det 450 minuter och en månad gör 1800 minuter eller 30 timmar. På 10 månader blir det 300 timmar…motsvarande ca 37 hela arbetsdagar på ett arbetsår…37 arbetsdagar, dock utan lön och inget som utvecklar mig som person. Bara kostnad och tidstjuveri.

De senaste 17 åren har jag på de två jobb jag haft, rest i Norden/Baltikum i 10 år, för att de senaste 7 åren på Expolinc rest i Europa med ca 60-80 övernattningar/år. Jag var i stort sett utomlands varannan vecka under vår/höst-terminerna. Fantastiskt kul att resa runt, träffa nya människor, ny kultur m.m. men i längden oerhört slitsamt. Flygplatser, hyrbilar, hotell och säkerhetskontroller blev en vardag jag mer och mer ogillade.

Plötsligt händer det! Jag får jag ett telefonsamtal i början av juni, där grabbarna på FannaExpo vill ha mig ombord som en del i deras fortsatta expansion. Två möten senare tar vi hand på att det är klart och på min första semestervecka i juli säger jag upp mig.

Nu har jag åter världens bästa arbete. Att på hemmaplan få jobba med våra duktiga företag och offentlig sektor och hjälpa dessa entrepenörer och förvaltningar i att vara framgångsrika inom sin bransch! Som grädde på moset har jag hela 1,5 km till arbetet…. A True Win-Win!

Vad gör jag på FannaExpo? image Det är i huvudsak två delar jag arbetar med: Exponeringsprodukter och Enköpingskontakten. Självfallet blir det annat också då firman är liten och det kräver att man får hugga in där det behövs. Svårare än så är det inte. Exponeringsprodukter kan jag efter 10 år på Expolinc. Vi levererar olika displaysystem för mässor, seminarier, detaljhandel, offentlig sektor m.m. där vi hjälper kunderna exponera sitt varumärke och budskap på ett bra sätt. Här ser ni ett exempel på vad vi kan göra. Allt (utom personen i fråga) kan vi leverera i en lösning. Portabelt, solid konstruktion och allt sätts upp utan verktyg eller specialkunskaper. image Alla Expolincprodukter levereras med Livstidsgaranti. Vi levererar inget budgetalternativ, utan bara bra prylar. Vår filosofi är att ditt varumärke står för kvalité och då måste exponeringsprodukterna vara av samma kvalité. Simple as that.

Det är såklart vår hemmamarknad vi fokuserar på men tar även emot uppdrag från hela Sverige. Det innebär att du som läser min blogg kan vända dig till mig för en lösning. Från en enkel Roll Up till kompletta system som bilden ovan visar. image

Enköpingskontakten är ett ganska nystartat koncept som FannaExpo driver. Idag har vi ca 50 företag som betalar en årlig avgift för sitt medlemsskap. Vi kan, ska och vill växa till ca 75 medlemsföretag under 2015. Det är ett affärsnätverk där FannaExpo bjuder in till fyra eftermiddags/kvällsträffar per år med ett program (föreläsare, minimässa, seminarium, workshops) i ett par timmar, gärna blandat med något skoj. Efter det bjuds gästerna på mat och dryck i trevliga former. Ett avslappnat forum för företag och offentlig sektor i Enköpings Kommun i syfte att skapa nya kontaktytor, se affärsmöjligheter och bilda nya samarbeten.

Utöver dessa två huvudbitar för egen del, arrangerar FannaExpo den årliga Enköpingsmässan i april, vilket ger spin-off effekter på de två verksamheter jag jobbar med. Kul som tusan mina vänner!

Det är med hunger och nyfikenhet jag sätter mina tankar och tänder i uppgifterna. Det är en förmån att få jobba lokalt och lära känna alla kloka företagare samt chefer inom den offentliga förvaltningen. Tillsammans har vi ett enda fokus: Enköping utvecklas när människor möts!

Med doft av entusiasm //Öberg

3 tankar kring ”Hemmaplan är bättre än bäst….

Kommentarer är stängda.