Ingen Eventhall i Enköping…

Vad jag kunde läsa på Facebooksinlägg från en del ledamöter i Enköpings kommunfullmäktige togs det i tisdagens fullmäktige beslut att inte bygga en sk Eventhall i anslutning till Idrottshuset i Enköping.
image
Idag har vi ett Idrottshus med 3 fullstora handbollsplaner varav en med en skitläktare med plats för närmast sörjande vilka får sitta på ”träunderlag” (dvs inga stolar) samt S:t Ilianshallen med liten planyta och därmed inte godkänd för handboll, innebandy m.m. i högre divisioners serier.

Enköpings kommun har tagit ett beslut att bygga nytt badhus/simhall som ligger i direkt anslutning till Idrottshuset och då det bygget ska genomföras ska man även renovera samtliga omklädningsrum och entrén. Det låter ju bra och är bra.

Det jag saknar med Korsängens planförslag och fullmäktiges beslut är VARFÖR kommunen ska bygga och utveckla Korsängsområdet och Idrottshuset med dess badhus. Vad har man för egentligt mål med planen och förändringarna, förutom att erbjuda ett par bra hallar och ett schysst bad? De beslut som tas om Idrottshuset/badhuset är inte att utveckla utan att renovera och underhålla fastigheten.

image
Enköping är Sveriges Närmaste Stad och har ett upptagningsområde som garanterat intresserar många föreningar. Ta bara Stockholmsregionen som exempel där tillgången på hallar och bra träningsmöjligheter är en ständig kamp och bristvara. Här kan Enköping erbjuda bra alternativ om vi bara har bra faciliteter. Kommunikationerna finns. Övernattning finns. Gräsplaner och friidrott finns. Ishall finns, men vi saknar en bra ”huvudarena” som knyter ihop det hela.

En Eventhall för mässor, utställningar och idrott (med t.ex utdragbara läktare) vore en perfekt lösning i anslutning till Idrottshuset. Det skulle samla alla mässor och på allvar placera Enköping som en cupstad och träningslägerstad.

Utöver cuper/träningsläger och mässor får handbollen, basketen, dansen och innebandyn en matcharena värd namnet och man kan nyttja Idrottshusets omklädningsrum för att på så sätt hålla bygg- och driftskostnaden på Eventhallen inom en rimligare nivå.

Jag vill se Enköping som det givna alternativet för föreningar och mässarrangörer. Det skulle gynna övernattningsbranschen, krögare och centrumhandeln på ett sätt vi bara kan drömma om.

Men dags att sluta drömma!

Ta ett beslut baserat på mod, vision och handling, inte på renovering och tvingande behov.

Med doft av bra Enköpingsevent! //Ö

3 tankar kring ”Ingen Eventhall i Enköping…

 1. Matz Keijser

  Precis ditt sett se det var vår utgångspunkt från S i fullmäktige, men majoriteten var tyvärr inte med på banan.

  Vi kommer fortsätta driva frågan om en eventhall!

  /Matz

 2. Tomas Rådkvist

  Hela oppositionen röstade för eventhallen men det är tyvärr som du skriver, den styrande majoriteten har inga egentliga visioner för Korsängen.

  Och det är värre än så. Planprogrammet togs fram utan mål, utan analys av trafikflödena, tillgänglighet , publikvolymer eller något annat. Dessutom tog man inte hänsyn till en enda av de synpunkter som kommit fram i samrådet med föreningarna mfl.

  Detta var enligt min mening ett dåligt beslut baserat på ett i princip värdelöst underlag. Att besluta om att starta projekteringen av idrottshuset var däremot nödvändigt men det kunde ha gjorts ändå.

Kommentarer är stängda.