Inget händer…regeringen….Hallå?!

Gustav Fridolin lär vara den politiker och minister som snackar mest skit – alla ministrar inräknade. Han är i ett härligt sällskap….så att vinna den fighten är en bedrift!

Läs den här länken och debattartikeln från vår utbildningsminister, daterad 4 mars 2014. Då satt spjuvern i opposition och skulle fixa till skolan på 100 dagar…. nu har dessa dagar passerat mina vänner och inte ett skit har hänt! http://www.aftonbladet.se/debatt/article18480154.ab

Det är tyst….och vad säger ni röd/gröna? Vad tycker ni om er alldeles egna utbildningsminister?

Den 30 november, som utbildningsminister, sade han på MP’s kommundagar: ”Vi måste jobba tillsammans, stat och kommun, för att vända utvecklingen i svensk skola”. Han lovade vid samma tillfälle att besöka alla Sveriges 290 kommuner under våren….290 kommuner under en vår!

Om jag gör en enkel matematisk beräkning där jag ger Fridolin 4 dagar/vecka under januari-maj för detta löfte, har han 80 dagar att disponera för dessa kommunbesök. Det ger vid handen att han ska besöka 3,62 kommuner/dag av dessa 4 veckodagar för att nå 290 kommuner.

En slagning i regeringskansliets kalender för Fridolins januariaktiviteter ger vid handen att han inte riktigt ”kickat igång” detta besöksprojekt. Han har sålunda bara februari-maj på sig = drygt 4,5 kommuner/dag att beta av….undrar när han besöker Enköping? eller har han varit här utan att jag hajjat det?

Seriöst. Kan någon vettig människa, inkl MP-anhängare, anse Fridolin vara en seriös person med ärliga avsikter? Notera att jag ifrågasätter en minister OCH en partiledare. Han sitter vid statsminister Löfvens vänstra sida, tillsammans med vice statsminister Romson (som för övrigt hatar vita män, så hur tusan går det till då de har regeringssammanträden?!?!).

Detta är vad vi fått på halsen…i ett Sverige som tidigare kunnat stoltsera med en av Europas starkaste ekonomier med tillväxt, låg statsskuld och bra drag i näringslivet, där en Alliansregering med 110% fokus haft arbetslinjen som den röda tråden.

Nu har vi en av de tyngre ministrarna som bara för ett kvartal sedan lovade guld och gröna skogar…och idag levererar noll och inget….bara löften som aldrig kommer att uppfyllas.

Grattis Sverige!

Med doft av regeringsoduglighet //Öberg