Jämtin avgår som sossesekreterare….

Ett ganska väntat besked nådde oss medborgare idag då Carin Jämtin aviserade sin avgång som partisekreterare för Socialdemokraterna. Hon tillträdde under Juholt-eran och har sedan dess figurerat i Löfvens kulisser med diverse obskyra uttalanden kring varför regeringspartiet har så svaga siffror i opinionsundersökningarna.

Carin Jämtin i sept 2014

Jämtin är har gått den traditionella socialdemokratiska vägen, via SSU, in i partitoppen. Har ingen examen från något universitet, utan besitter så vitt jag kan finna endast politisk erfarenhet.

Ett ganska väntat besked inledde jag med.

Självklart är det så, för om två år har vi ett riksdagsval som kommer att ge Socialdemokraterna usla siffror. Det överlever ingen partisekreterare, så för att rädda sitt skinn, lämnar hon det sjunkande skeppet redan nu. Grattis till efterträdaren, som måste ha en förkärlek till politisk harakiri.

Rykten och tidningsartiklar gör gällande att Jämtin ska bli chef för SIDA. En statlig myndighet som enligt källor byter chef inom kort. Ingen ska ha sett tjänsten utlysas, för att på så sätt försöka få den mesta och bästa kompetensen in i SIDA. Istället ser det ut som att Löfven skickar in sin avgående partisekreterare och därmed har vi en tillsättning i sann socialdemokratisk anda. Vi skattebetalare får en verkschef med svag erfarenhet från verksamhet som SIDA representerar. Vi skattebetalare får en politisk broiler istället och sossarna fortsätter därmed i gammal 60-talstradition att klia varandras ryggar, medan vi medborgare ser på och inget kan göra.

Med doft av sur gräddfil, //Öberg