Sport & Idrott

Jerringpriset – Fel forum för många….

17 januari, 2017 0

”Jerringpriset delas ut till en framgångsrik svensk idrottare för årets bästa svenska idrottsprestation” – Så formuleras prisets syfte.

Igår såg vi något helt annat ske.

Jerringpriset delades ut till årets populäraste sport. Jag anser att oerhört många som röstade på Peder gjorde det för att de gillar hästsport. Peder är därmed är deras idol och omåttligt populär inom hästsporten. Inte för att hans prestation var årets bästa, för det kan nästan ingen påstå.

Läser man på Radiosportens forum skriver många hästsupporters att ”äntligen vann hästsporten”, ”äntligen fick vi visa att vi är en stor sport” m.m. Jag har inga problem med att många gillar hästsport, men använd för tusan inte Jerringpriset som kanal för er hästsporteufori.

Jag gillar många sporter, men lägger min röst på den/de som jag tycker stått för årets prestation och där finns inte ens Peder med bland top 5. Han må vara en bra hoppare, men att påstå att han överglänst t.ex. simning, golf, mountinbike, fotboll under 2016 är ju befängt.

Jag är inte motståndare till hästsport. Jag är motståndare till att Jerringpriset blir ett instrument för att rösta fram en polulär sport före de idrottsmän/kvinnor som förtjänar priset av prestationsmässiga skäl. Det har hänt tidigare år att Jerringpriset landat i ”fel” famn, då andra parametrar än prestation fått styra.

Här måste Radiosporten tänka om och återta kommandot kring röstningsförfarandet. Alternativt tillsätta en jury som får 50% av makten mot svenska folkets 50%. Allt för att få en rimlighet och balans i resultatet och återskapa den tyngd som Jerrinpriset förtjänar.

Med doft av Sven, //Öberg

Det finns 0 kommentarer