Kommunhuset möglar…..

Så nås vi av nyheten att ännu ett 70-talsbygge ruttnar sönder. Vårt kommunhus på Kungsgatan verkar sjunga på sista versen, efter att man nu konstaterat mögel och otjänlig arbetsmiljö. imageDet ska nu utredas om renovering ska göras eller om andra alternativ är bättre. De alternativen är att hyra lokaler eller bygga nytt.

Låt mig komma med ett förslag, som borde tilltala ett par politiska partier!

Bygg nytt kommunhus i Gånstabacken istället för att där bygga ett badhus. Denna förtjusande backe som Enköpings politiska majoritet länge kämpat för att anlägga den nya simhallen på. Nystart Enköping och Socialdemokraterna får då sina konferensrum och kommunalrådsrum i den backe de så länge älskat och suktat efter. De anställda tjänstemännen i huset får nära till löp- och skidspåren i Gånsta och jättenära till badhuset. Precis som (S) och (NE) hela tiden argumenterat för!

På den mark där nuvarande kommunhus står bygger vi några flerbostadshus i vacker parkmiljö, till gagn för många kommuninvånare. Den marken torde inbringa några miljoner till den kommunala kassan, som kan användas till att bygga det nya kommunhuset.

Den nya simhallen ska självfallet byggas vid nuvarande Idrottshus.

Begreppet Win-Win har väl aldrig varit så passande som i detta fall?

Med doft av politisk motion //Öberg

Foto: Sveriges Radio