Kul vecka väntar!

I augusti 2013 hade jag den stora förmånen att fylla 50 år och trots ”nej tack, inga presenter” envisades mina föräldrar och syskon med att ge mig en. Självfallet blev jag glad över den och tro nu inget annat mina vänner.

image

Jag fick en resa till valfri destination i Europa och mina tre syskon hakar på. Efter några veckors funderande hade jag bestämt mig. Nu på torsdag lyfter vi mot Paris, för att där ta ut en hyrbil och styra kosan mot Bayeux. En liten stad/by vid Normandie. Vi ska ner på Omaha beach, Utah beach, besöka landstigningsmuseum, krigskyrkogårdar samt ta en sväng till Mont Saint Michel, ett kloster på en ö och som även finns på UNESCOs världsarvslista
image

Normandie och landstigningen (samt 2:a världskriget) har alltid intresserat mig och det känns spännande att få möjlighet att besöka denna historiska plats, tillsammans med mina syskon.
image

Utöver de historiska nedslagen ska vi självfallet äta gott, avnjuta vin, öl och zippa på en och annan calvados. Bayeux ligger nämligen i Calvadosregionen så här har vi en äkta Win-Win!

Nu hoppas jag att vädret ler mot oss till helgen med uppehåll och en stänk av vårvärme.

Med doft av D-day //Ö