Ljuger Socialdemokraterna i Enköping?

Ishall nummer två är nu på väg att byggas, i anslutning till Bahcohallen, dvs ishall nummer ett. En efterlängtad byggstart för hårt tidspressade hockey- och konståkningsföreningar i Enköping.

Media uppmärksammar detta och Radio Uppland har ett inslag idag där bl.a. Upplevelsenämndens ordförande, Socialdemokraten Jesper Englundh ger svar på tal. image

Han säger; ”Vi gick till val med detta och är glada över att vi kunde fatta beslutet direkt när vi tog över”. Ljudkippet

Nu kanske jag är på djupt vatten här…men Upplevelsenämnden tog beslut om att bygga ishall nummer två i den 18 juni 2014, dvs under den Alliansstyrda majoriteten.

En titt i protokollet från sammanträdet säger:
Paragraf 27 Ärendenummer UPN2014/79
Byggnation av ny ishall
Beslut:
Upplevelsenämnden ger upplevelseförvaltningen i uppdrag att senast i augusti 2014 beställa byggnation av en ny ishall (benämnd uterink i investeringsplanen) för maximalt 28 miljoner kronor från samhällsbyggnadsförvaltningen.

Att Jesper Englundh får det till ett Socialdemokratiskt beslut ter sig därför som en ren och skär lögn. Eller finns det annan information som styrker hans påstående?

Rätta mig gärna om jag har fel. Beröm mig gärna om jag har rätt och rätta då istället Jesper Englundh för sitt oerhört märkliga uttalande.

Med doft av rosa elefanter //Öberg

2 tankar kring ”Ljuger Socialdemokraterna i Enköping?

Kommentarer är stängda.