Märkligt eller feltänk gällande uterinken……

Ganska tidigt i höstas revs den uterink som låg till vänster om nuvarande ishall. Denna rivning trodde jag var starten på det ishallsbygge som politikerna beslutat om i Kommunfullmäktige. För er som inte har full koll, är det beslutat att ishall 2 ska byggas i nära anslutning till den befintliga Bahcohallen. bahcohallen Bra beslut tyckte nog de flesta idrottsälskande medborgarna i kommunen.

Så, rivning av gamla uterinken och belysningen gjordes tämligen snabbt i höstas. Och sedan dog allt ut…..

Nu har vi en situation där uterinken är borta och därmed inte kan användas under vintersäsongen 2015/2016. All isverksamhet måste nu genomföras i den redan fullbokade Bahcohallen. Min fråga, eller snarare undran, är hur det kan komma sig att det var så bråttom att riva uterinken? I min värld borde rivningen påbörjas när man är klar att direkt efter rivningen påbörja arbetet med att bygga den nya ishallen. Men så har inte absolut inte skett!

Varför kastar man bort en hel säsong av möjligt nyttjande av gamla uterinken och varför koordineras inte rivningen med starten av byggnationen av nya ishallen?

För mig helt obegripligt och ett oansvarigt agerande gentemot medlemmar i ESK Hockey och Konståkningsklubben samt alla motionärer och skolor som tidigare säsonger flitigt nyttjat uterinken.

Med doft av planeringsmiss //Öberg