Miljöpartiet ogillar företagare och kyrkan ogillar nassar…

Tänkte ge er en mix av synpunkter denna klämfredag i början av maj.

Min bloggkollega Tomas Rådkvist bloggar http://radkvist.blogspot.se/ med anledning av Enköpings-Postens artikel om företaget Fröken Bauer, som i huvudsak pysslar med hemstäd. bauer VD och grundaren, Mikela Bauer redogjorde i artikeln för svårigheten att finna kompetent personal som möter de enkla krav hon har. Då hon har personal som hemstädar vill hon ha personal med körkort, rökfria, ingen synlig tatuering/piercing samt hög arbetsmoral och serviceanda. Rådkvist var av annan åsikt och skriver bl.a. ”Jag blir faktiskt besviken och förbannad på företag och företagsledare som är så världsfrånvända som detta företag i artikeln. Undra på att inte ungdomar får jobb när företagen har en syn på ungdomar som är så fördomsfull som den som uttrycks av Fröken Bauers VD.”

Jag ska inte recensera hans blogginlägg utan ber er läsa och bilda er en egen uppfattning i hur en miljöpartist ser på företagande. Med hans syn på företagande ter sig framtiden mörk ut om de mot förmodan skulle få lokal- och/eller rikstäckande position i maktens korridorer.

Svenskarnas Parti (SvP) har demonstrerat i Jönköping under massiv polisbevakning. Jag ogillar partier som bygger sin politik på att det är skillnad på en person född i Turkiet jämfört med Sverige. Jag ogillar partier som tror att allt blir bra, bara vi stänger gränserna, lämnar EU och avlar fram blonda och blåögda barn. skelett Därför var det med glädje i hjärtat jag hörde en intervju med en präst i Jönköping, vars församling satte igång kyrkklockorna i staden under SvP’s demonstration. De klockade för ”fara”, vilket de inte gjort sedan 1 september 1939 då andra världskriget bröt ut. Kyrkan menar att med SvP får vi ett samhälle som inte bejakar öppenhet och frihet, varför kyrkan kände att denna protest var välbefogad. Jag är inte medlem i kyrkan med här har ni mitt High Five!

Slutligen fem snabba!

# Hamburgerkedjan MAX har vägrat servera fyra romer deras kaffe. Helt fördjävligt av dem och jag undrar hur personen resonerar som faktiskt tog det belsutet…
# Vi ser fler tiggare på våra gator. Varför är inte dessa mer företagsamma, som att t.ex. erbjuda skoputs för 20-40kr? Utomlands ser vi detta ganska ofta i att kunna få sina skor putsade ”på gatan”. Varför går de inte till en Statoilmack och erbjuder att få sköta fönsterputs, tankning, oljekoll, luftkoll m.m. för ”drickspengar”? Eller som vi ser i Europa, tar hand om vägkrogarnas toaletter så de är fräscha. Det kostar besökaren 50 cent – 1€ för att besöka dessa toaletter, som tillfaller städaren. Det skulle ge dem bättre pengar samt att de faktiskt erbjuder en tjänst istället för att bara tigga.
# Drottninggatan i Enköping smalas av till förmån för en cykelbana. Bra förslag, även om en del boende längs gatan då mister sina gratisparkeringar.
# EU-valet i slutet på maj. Viktigt såklart men helt iskallt.
# Att en 8-årig flicka mördas i Karlskrona är en oerhörd tragedi. Ännu mer tragiskt är det då vi vet att socialtjänsten bara en vecka tidigare fått in en anmälan från polisen om att allt inte stod rätt till och att det efter mordet konstaterats att anmälan fortfarande ligger orörd på socialnämndens kontor….

Ha en bra helg mina läsare! Ni glömmer väl inte att prenumerera?

Med doft av vår //Ö

3 tankar kring ”Miljöpartiet ogillar företagare och kyrkan ogillar nassar…

 1. Göran Södergran

  I min kristallkula ser jag att Rådkvist snart tvingas byta parti! Igen…….

  Jag tror inte Miljöpartiet står bakom hans syn i frågan om företagsledare och företags villkor.

 2. Pereric Öberg

  Jag som Bauer är företagare och ser inget konstigt i att ställa krav! Har full förståelse för hennes inställning. Jag har säljare som ”knackar dörr”. Att en tatuföretagare person med nosring och annan kroppslig utsmyckning ska stå där på trappan och erbjuda våra produkter, ser jag som en omöjlighet! Det vore synd om både kund och säljaren!
  Så valet måste ju ligga hos mig som företagare att fritt välja personal! Efter mina kriterier! Måhända att det är gammalmodigt tänkesätt. Men det är mitt val som företagare! MITT val!
  Alla företag har sin policy och får väl också ta konsekvenserna av detta.
  Beundrar McDonald’s för de dom gör. Där passar blandningen av alla personligheter och bakgrund men så funkar det inte för alla arbetsplatser.
  Så valfrihet är svaret!
  Pereric

 3. Örjan Björkman

  Det är klart att man får ställa vissa krav på folk som man vill anställa. Men var går gränsen för intrång i privatlivet? Visst båda parter, arbetsgivare och arbetstagare, har sina fria val att göra. Och när man har gjort sitt val, så tycker jag inte att man ska kritisera den som gjort ett annat val. Idag så är det ganska vanligt att ha piercingar och tatueringar och jag tror inte att det ses särskilt konstigt. Kanske är det en gammaldagsyn på folk att detta inte är acceptabelt.

Kommentarer är stängda.