Miljöpartiet överger ännu ett löfte….

Regeringen har givit Vattenfall grönt ljus och därmed kan bolaget fullfölja sin försäljning av brunkolsverksamheten i Tyskland.

Miljöpartiet gav ett löfte under valrörelsen att de inte skulle kompromissa bort försäljningen av brunkolsverksamheten. Sveriges svagaste partiledare och minister, alla kategorier, stod i direktsänd TV och viftade med en kolbit och anklagade Alliansregeringen för att vara miljöbovar och att en röst på MP skulle vara en röst för miljön.

image

Nu har vi resultatet av Fridolins löften och det blev ännu en helig ko som slaktades på Miljöpartiets altare, i sin kåthet över att få sitta i regeringen.

Med moms på deras spruckna vallöften har de i regeringsställning gått med på att fortsätta driften av kärnkraften, i och med den senaste energiuppgörelsen.

Min fråga är: Varför ska man över huvud taget lägga en röst på Miljöpartiet? De har slaktat allt de står för och har noll trovärdighet kvar. Det finns partier som lämnat regeringar för betydligt mindre saker än det MP nu presterat och hur lågt kan de sjunka innan någon i partiet slår näven i bordet?

De bevisar än en gång att de är pajaser, med noll respekt gentemot sina väljare. De skiter fullständigt i att analysera varför de fick röster i senaste valet. Fridolin har själv sagt att han skiter i sina väljare opinionen, vilket i sig är ett hårresande uttalande. https://youtu.be/sFA6ZeztluQ

De är på väg att utradera sig själva, vilket jag inte har något emot.

Med doft av politiskt självmord, //Öberg