Miljöpartiet undgår medias bevakning…..

Jag har tidigare hävdat att Vänsterpartiet och Miljöpartiet undgår medias radar radar och att de därmed inte granskas på samma kritiska sätt som t.ex. regeringsmaktens partier och Sverigedemokraterna. Detta grundar jag på att journalistkårens partisympatier väger tungt på dessa två partier. Att regeringsmaktens partier granskas är rimligt och bra. Sverigedemokraterna har sedan deras inträde i maktens korridorer granskats rejält, vilket inte påverkat(?) deras opinionsläge. Hur det ska tolkas ber jag att få återkomma till i framtida blogginlägg.

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson är en märklig kvinna. I hennes tal i Almedalen sade hon bl.a. ”Om vi har normen att det sitter vita heterosexuella män vid makten, då bygger man också ett samhälle, som passar bäst för vita heterosexuella män. Och det blir så fel! De flesta av oss här är inte vita medelålders heterosexuella män. Vi är människor!”

Åsa går alltså till angrepp och sorterar människor enligt hudfärg och sexuell läggning samt att en vit hetrosexuell man inte är en människa…. Därmed borde det rimligen vara okej att t.ex. säga att det är mörkhyade homosexuella män som inte är människor? Hade hon sagt det hade förmodligen media anklagat henne för rasism och hets mot folkgrupp. Men att kräkas på vita hetrosexuella män vid makten verkar vara okej?

Vad sade hon mer?

Hon sade att ”Män släpper ut mer koldioxid än kvinnor. Män äter mer kött, åker mer bil, flyger mer och är mindre intresserade av att förändra sitt beteende för att skona klimatet. Mycket förenklat kan man säga att klimatförändringarna orsakas av rika män, men drabbar fattiga kvinnor. Det är samma mönster oavsett om vi tittar i Sverige, Europa eller världen. Dagens passiva klimatpolitik är att sätta lata mäns intressen framför kvinnor och barns.”
MP_Romson
Män är lata enligt Romson. Jag kan inte tolka det på annat sätt att hon har ett genuint förakt för män och jag undrar hur hennes sambo har det då han i och med uttalandet är att betrakta som lat, passiv och inte människa.

Så kvinnor som äter kött är okej? Om en kvinna äter mer kött än en man, hur ska MP förhållas sig till det? Att rika män orsakar klimatförändringarna är intressant och jag undrar hur hon kommit fram till den beräkningen….En rik man kör sannolikt en modern bil med effektiv förbränning och avgasrening. En fattig kvinna kör kanske en Volvo årsmodell 1995, i de fall hon har en bil. Vilken bil spyr ut mest skit? Och varför skulle en rik man vara mindre benägen att skona klimatet? För med det sagt är en fattig man bättre på den biten? och alla kvinnor är självfallet i alla lägen bättre än männen.

Åter ser jag ett stort förakt för män, framförallt rika män. Att driva en politik där man gör skillnad på män och kvinnor på det utstuderade sätt som Romson är för mig främmande och skrämmande. Hennes retorik påminner starkt om Sverigedemokraterna, men Romson har bytt ordet ”invandrare” mot ”män”. Att Åsa Romson tidigare medgett att hon rökt cannabis i Sverige och utomlands leder mina tankar till att hon kanske rökt på innan hennes tal i Almedalen, men jag är ju man så vad vet jag?

För övrigt är Almedalstalet är polisanmält av en privatperson i Västra Götaland för hets mot folkgrupp. Vad det leder till får åklagare utreda.

Miljöpartiet aspirerar på att flytta in i Rosenbad och jag är genuint oroad av att en manshatare som Romson skulle få en statsrådspost i en eventuell röd/grön regering. Flummig politik i kombination med segregering man vs kvinna, rik vs fattig på det sätt som Romson redovisar gör mig oerhört orolig. Det är val i september och tänk ett varv extra innan du väljer ditt parti för de kommande fyra åren…. Jag har gjort mitt val. Har du gjort ditt?

Med doft av rädsla //Öberg

1 tanke kring ”Miljöpartiet undgår medias bevakning…..

  1. Ida

    Tycker också att hon är rysligt obehaglig! FY.
    Vad gällande rika vita män och klimatet syftas ofta på att de äger fler än 1 fordon, flyger oftare utomlands, konsumerar mer (mat & kläder osv), bor större (mer värme, el osv) mm. Något som har större miljöpåverkan än för en låginkomsttagare (oavsett kön). Dock är det ju fint för ekonomin, så inget ont som inte har gott med sig.

Kommentarer är stängda.