Moderaternas utspel gör vänstern nervös….

Moderaternas utspel om regeringsmakten har gjort vänstern (V, MP & S) oerhört nervösa. De skriker panik, splittrad Allians, obegåvat, SD-vänligt m.m.m.m.m.

Ni som följt min blogg vet var jag står gällande SD, så jag tänker inte fördjupa mig mer i den biten, än att jag kategoriserar SD som ett parti som man inte ska befatta sig med.

Nu hävdar MP-, V- och S-företrädare att M är ett parti som ska gå in i allians med SD. Men det är inte sant, utifrån vad Moderaternas partiledare sagt. Hon vill att Alliansen går fram med en gemensam budget. Om SD stödjer en sådan budget, faller regeringen. Det är inte ett aktivt budgetsamarbete. Det är en budget som ett annat parti stödjer. Det kritikerna på vänsterflanken glömmer bort är att SD har röstat för regeringens förslag i ett antal frågor i Riksdagen, under deras dryga 2 år vid regeringsmakten.

Innebär det att nuvarande regering samarbetar med SD?

Det MP och S bommar i sin kritik mot M är att de själva sitter och förhandlar med ett parti som har en minst sagt lika mörk historia som SD. Detta parti har ett avgörande inflytande över svensk politik och ett inflytande som stäcker sig långt längre än det stöd de har bland våra väljare.

Jag syftar på Vänsterpartiet.

SD har många usla företrädare, det kan ingen förneka. Men V har dito. De är betydligt mer företagsfientliga än SD och har ingen uppriktig vilja att driva en politik som leder till att företag kan tjäna pengar. V gör skillnad på människor utifrån inkomst och social status och klass, samt nedvärderar de som är framgångsrika inom näringslivet. Ett rent hat och V förstår inte vilka som ekonomiskt försörjer den offentliga sektorn. Det är något att må riktigt illa över. MP och S stödjer sådan politik, varje dag….

Att höra S- och MP-företrädare såga Moderaterna för sitt utspel är att kasta tegelstenar i eget glashus. Deras kritik är ren rädsla över att tappa regeringsmakten. De anser det vara mer rumsrent att sitta vid förhandlingsbordet med V, än att Alliansen skulle få passivt stöd av SD. Detta samtidigt som denna regering nästan veckovis får passivt stöd av SD i Riksdagen.

Grattis Sverige…

Med doft av hyckleri, //Öberg