Munksundsskolan riven, skit i att bygga en ny…..

Enköpings kommun har nu låtit riva Munksundsskolan i Enköping. Orsaken var vad jag minns att skolans lokaler var utdömda. Istället ska en ny skola uppföras på samma plats, till en kostnad av flera hundra miljoner. Den beräknas vara klar våren 2018 och rymma åk 1-6.

Under rivnings- och byggperioden ska Munksundsskolans elever gå på den närliggande Västerledsskolan, som varit nedlagd en kort period, och har kapacitet för att husera dessa elever. Det verkar ju fungera bra, då inga insändare i lokalpressen, eller på sociala medier låtit redovisa att det inte fungerar.

Jag har i tidigare blogginlägg menat att det inte ska byggas någon ny skola på Munksundet, utan istället satsa på befintliga Västerledsskolan och göra den till en storskola (1-9), med alla de resurser som krävs i form av lärare, speciallärare, skolmatsal, skolsyster, SYV, kuratorer m.m.

Min fråga idag är enkel: Varför ens bygga en ny skola på Munksundet för 300-400(?) miljoner, när det verkar fungera bra med nuvarande lösning?

Med doft av märklig miljonrullning, //Öberg

2 tankar kring ”Munksundsskolan riven, skit i att bygga en ny…..

  1. Eva-Lena Hellmark

    Lite mer fakta kan du få av mig. Den nya Munksundsskolan kommer även att inhysa förskoleklasser och 5 förskoleavdelningar. Dagens skolor innehåller sedan många år tillbaka F (förskoleklass) – 6 eller 9. Du glömde den lilla detaljen.

Kommentarer är stängda.