Några funderingar kring varför saker är som det är…..

Hejsan mina vänner!

I helgen slog det mig att saker ibland ter sig konstiga, eller ologiska. Detta inlägg kan betraktas som gubbgnäll eller reflektioner över företeelser i min verklighet. Ni har fri tolkningsrätt!

kundvagn_30731938

Det första som dök upp var min fundering kring kundvagnarna vid Coop/ICA. De där stora vagnarna som tar många kassar. Varför lutar botten (dvs golvet) på dessa vagnar? Det är alltid ett elände att ställa mjölk-, juice och filtetror i sin plastkasse som står på botten av kundvagnen. De tippar bakåt bara för att golvet lutar! Varför lutar kundvagnens botten så mycket bakåt istället för att vara mer i våg? Visst, de ska kunna parkeras ”i” varandra, men det borde finnas en smartare lösning….

Varför finns inte tekniken att med sin smartphone aktivera och deaktivera sin parkering via GPS? Jag parkerar, öppnar appen och klickar ”Starta Parkering”. Lämnar bilen och när jag kommer tillbaka inaktiverar jag parkeringen. Ja, jag vet att det går att ringa och ”betala” sin parkering, men då måste du leta upp parkeringsautomaten för att finna koden för den zon du befinner dig i. Med en smart ”app” positionerar telefonen min bil och tar rätt avgift. Smidigt!

Varför heter det boxningsring när det de facto är fyrkantig? Jag vet att det härrör från gamla tider då man ritade en cirkel på marken som markering i vilken man skulle boxas…. Men ändra på namnet!

barn

Några funderingar kring flyget. Då flygbolagen gör sina kundundersökningar om vad som stör passagerare mest, kommer skrikande barn alltid högt upp. Så, varför gör inte flygbolagen något åt problemet, för problem är det? Jag reser mycket i luften och vill inte ha en skrikande 1-åring raden bakom mig. Jag vill ha det lungt och stilla på min flygning. Jag kan garantera att om det finns 3 familjer med småbarn, sprider man ut dem i kabinen så de lyckas störa alla passagerare. Jag ser hellre att alla med barn under 7 år placeras längst bak i kabinen. Simple as that. Det borde varje flygbolag göra, för vilka resenärer tjänar de pengar på? Barnfamiljerna eller affärsresenärerna? Och så har vi en Win-Win! Barnen längs bak kan leka med varandra och dela snor och kräks!

Fler flygfunderingar. Varför, ja varför måste kaptenen och flygvärdinnan babbla så mycket om väder, mat, service de erbjuder, destination och vilken höjd vi flyger på? Varför behöver jag veta att vi flyger på 28000 fot? Det torde vara ganska givet att jag är högt uppe i luften och till vilken destination jag ska, såvida planet inte är kapat. Att flygvärdinnan babblar vilken meny de har att erbjuda idiotförklarar de som på SAS uppdrag designat och tryckt den Meny som finns i stolsfickan. Om jag tar ett fakirflyg kl 07.00 en måndagsmorgon vill jag, och de flesta med mig, ha det tyst. Vi vill sova, vila eller arbeta i tystnad. Åker jag tåg babblar inte lokföraren om vilken fart och höjd han har….han nämner inte ens vädret på slutdestinationen! Något för flygbolagen att ta efter.

Slutligen en bilkörningsfundering. Jag ligger i högerfilen, med farthållaren på 120km/h och närmar mig sakta en lastbil, vilket gör att jag vill ut i vänsterfilen och köra om. Då ligger det en annan bil i vänsterkörfältet, strax snett bakom mig, med farthållaren på 123km/h…. tror du den liraren trycker på lite extra för att jag ska slippa bromsa in bakom lastbilen? Neeeeej… Han ligger i sina 123km/h och segar sig om mig, helt oförstående av att jag varit bussig och lämnat honom företräde (vilket är hans rätt). Jag eftersträvar med andra ord mer aktiv körning och hjälpsamhet.

Så, om vi vill att världen ska se bättre ut i en framtid är mina funderingar en viktig del av detta. Do it!

Med doft av ironi //Ö

2 tankar kring ”Några funderingar kring varför saker är som det är…..

 1. Pereric Öberg

  Det finns ju bilar med adaptiv farthållare! Så byt bil!
  Det finns kundkorgar (rätt stora) som rullar på golvet MED plan botten!
  Handla oftare så slipper du vräka allt i jättevagnar. Linas matkasse och du slipper helt problemet! Inget svärande bakom ratten och irriterad på väg hem från ICA.
  Storebror Pereric

 2. Kenneth Löthegård

  Och varför 4 styrhjul på en kundvagn när inga andra fordon har det? Försök köra på ett sidolutande plan!

Kommentarer är stängda.