Några söndagsfunderingar……

En söndag i oktober och jag reflekterar över några saker….

Regeringen Löfven har inte visat framfötterna och imponerat så här långt. Vice Statsminister Romson sitter med så mycket skit i fickorna vilket i en Reinfeld-regering hade lett till mediadrev och krav på avgång. Men det sker inte nu. Varför får en kulturminister i Reinfeldts regering avgå pga obetalt TV-licens, när en miljöminister/vice statsminister i en Löfvenregering med fuldiesel i tankarna, gråvatten och miljöfarlig bottenfärg inte ens blir ifrågasatt eller kritiserad i större mängd av medierna?

Jag har min teori. Journalister röstar i större utsträckning vänster och därmed faller de in i fällan där det inte anses lika viktigt och intressant att kritisera någon ”i de egna leden”. Hoppas jag har fel…. Har ni bloggläsare något svar på detta fenomen i att Romson sitter kvar som Miljöminister med de lik hon har i garderoben?

Finansminister Andersson hävdar att det är tomt i ladorna, inga pengar och en statsekonomi körd i botten. Vad gör regeringen då? Jo spenderar 80 miljoner på att göra de statliga muséerna gratis(!). Var hittade Andersson dessa pengar om nu ladorna är tomma? Varför ska statliga muséer gynnas av detta och inte alla muséer? Varför ska Stockholmsregionen få dessa pengar (för det är i Stockholm de flesta muséer finns) och inte landsbygden?

I Enköping har Folkpartiet gjort en halvnelson på sig själva och landat med båda skulderbladen i mattan – Over and out. De kommer inte att resa sig från detta velande och till nästa val är de ute ur kommunfullmäktige. Inte någon annans fel än deras eget.

Brynäs ångar på och plockar trepoängare. Kul att se Starkbaums stabilitet i målet där han mot MoDo motade ca 40 skott, Brynäs avlossade ca 17 och vinner matchen! Coach Tommy Jonsson gör ett bra jobb i båset i att släppa fram de unga lirarna och inte bara förlita sig på ”säkra kort”.

Nästa helg tillbringas på Hooks Herrgård tillsammans med 110 partyglada vänner tillhörande Old Tablers & Tangent. Vi ses varje halvår, som på hösten kallas Half Year Meeting och på senvåren kallas Riksmöte (Sunne är platsen 2015). Dessa två organisationer är fortsättningen på det medlemskap män och kvinnor haft i Round Table & Ladies Circle, ur vilket man kastas ur då åldern uppnår 40 resp 45 år. Det blir en helg med god mat, spa, öl/vin, umgänge, surr och dans.

Men innan helgen väntar en bra arbetsvecka med spännande möten hemma i Enköping. Jag trivs fantastiskt bra på mitt nya jobb på FannaExpo. Det är Enköpingskontakten (affärsnätverk för företag och offentlig sektor), Enköpingsmässan 2015 och exponeringsprodukter som fyller mina arbetsdagar. Behöver du hjälp med att hitta rätt i exponeringsdjungeln kan jag hjälpa till!

Hösten rullar in med kraft och det är vackra färger som omsluter Enköping. Det mörknar och säsongen med värmeljus och stearinljus gör att det känns hemtrevligt och mysigt på kvällarna, trots blåst och rusk.

Med doft av höst //Öberg

5 tankar kring ”Några söndagsfunderingar……

 1. Andreas

  Visst är det härligt med konspirationsteorier? Men om media nu konsekvent inte granskar/kritiserar/startar drev politiker från vänstersidan, hur förklarar du då till exempel dreven mot Mona Sahlin och Håkan Juholt?

  Du har inte funderat kring att kulturministern som du pratar om, ansvarar för den TV och radio som licenspengarna används till? Att då medvetet inte betala tv-licensen blir väl ändå lite konstigt om man är kulturminister? Eller håller du inte med? Dessutom visste hon ju för tusan inte ens om vilka områden hon var minister för när hon intervjuades, hon hade ingen koll på att hon ansvarade även för idrotten.

  För övrigt målades väl båten 2011 (tror att färgen i sig förbjöds 2010) enligt de bilder hon har på detta, sen har hon uppgett att man målade den igen 1.5 år senare. Enligt egen uppgift köpte de färgen från ett seriöst företag och trodde den var tillåten. Nu har jag ingen koll på hur det funkar, men personligen hade jag då inte känt till vilka färger som är förbjudna och jag hade litat på att färg jag köper i butik är laglig.

  Gråvatten har hon väl sagt att hon släpper ut emellanåt och det är mig veterligen inte otillåtet även om det helst ska undvikas. Påståendet om diesel har jag ingen koll på alls.

  Självklart är det inte snyggt att Åsa Romson målat sin båt med miljöfarlig färg, men som hon själv säger så var det knappast medvetet till skillnad från kulturministern du nämner som bör ha känt till att man betalar tv-licens.

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Tack för din kommentar. Kort svar: Att köpa en färg från ett seriöst företag i tron att den är tillåten ursäktar väl inte att hon de facto målat båten med en förbjuden färg? Ansvaret ligger på brukaren. Gråvatten borde man väl som miljöminister inte släppa ut + att värma upp sin båt med en dieselpanna? Strider väl direkt mot vad hon anser att övriga medborgare bör göra. Det är mao okej att samtliga hushåll installerar en oljepanna och drar igång? Kan Åsa kan resten av Sverige. Senaste avslöjandet från Expressen var ju att hon tankat med grön diesel, vilket är ett direkt skattebrott och mig veterligen är en anmälan upprättad hos Skatteverket.

   Slutligen. Drevet mot Juholt/Sahlin är känt, men de är (S) och inte (MP) och journalistkåren ligger mig veterligen i den vänstra fåran, dvs (V)/(MP) vilket tydligt framgår av rapporteringen då det är (MP) & (V) som undgår medias radar på ett konsekvent sätt. //Öberg

 2. Andreas

  Jag har målat ett antal lägenheter och ett par hus, men det har aldrig fallit mig in att googla ingredienserna i färgen då jag utgår ifrån att färgen jag köper av en fackman är godkänd. Jag skulle vilja hävda att det är oerhört få personer som gör det, eller är du av en annan uppfattning? Anser du det vara vanligt att folk gör det?

  Angående dieselpannan blir det lite löjligt, om man köper en båt som har dieselpanna kanske det inte är så lätt att byta, (nu har jag ingen båt så jag har ingen koll på det) men eftersom både det och gråvatten är fullt tillåtet så kan jag tycka det är irrelevant. Det borde vara miljöpartiets väljare som säger sitt om de sakerna i nästa val. På din fråga om att installera oljepannor: Det är lika tillåtet att installera en oljepanna som en värmeväxlare, så om folk vill bränna onödiga pengar på att installera en oljepanna så kör på säger jag. Men eftersom man gjort det ekonomiskt ogynnsamt att installera nya oljepannor är det extremt få som gör det, så det är inget stort problem för min del.

  Jag tycker nog att det enda du skriver om som har lite substans är det här med om man använt grön diesel för att köra båten med, vilket i så fall är skattefiffel. Men det är väl anmält och ska utredas så blir hon dömd för det så ska hon bort.

  Följdfråga: Tycker DU att det var rätt att Stegö Chilò fick avgå som kulturminister för att hon inte betalat tv-licensen?

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Hejsan. Som svar på din följdfråga: Nej. Ingen politiker är 100% vit och har helt rent mjöl i påsen. Om vi medborgare kräver politiker som inte har några lik i lasten får vi snart inga politiker med fötterna i den svenska myllan. En obetald TV-licens, fortkörningsböter m.m. är skitsaker, precis som MP’s Romsons bottenfärger. Det jag ifrågasätter i inlägget är att Romson av media inte behandlas på samma sätt som t.ex. Reinfeldts ”TV-licensfifflande” minister.

   1. Andreas

    Avseende att man inte kan kräva att politiker är 100% vita så håller jag med dig. Men som var särskilt graverande i fallet Stegö Chilò var det faktum att hon valt att inte betala tv-licensen (dessutom på hela 16 år) och sen skulle indirekt vara chef över TV och radio som licenspengarna används till. Det blir ju lite som att chefen för trafiksäkerhetsverket kör rattfull. Det är inte hållbart.

    Till exempel fick ju inte Billström avgå trots att han inte betalt tv-licensen. Men sen var han inte heller minister med anknytning till radio och tv heller.

Kommentarer är stängda.