När idrott är som bäst….

image

Idrott skapar känslor och dess påverkan på oss idrottsintresserade är ibland svår att greppa. Jag är en Brynässupporter sedan pojkåren och gläds med deras segrar. Försöker åka upp till Läkerolen 1-2 ggr/år och se dem live, vilket alltid är kul! Jag har vänner som är lika inbitna, ibland värre ibland mindre. En del har även det kloka omdömet att vara Brynäsare, men självfallet har jag vänner av avvikande åsikt också.

När det kommer till Leksand och de klassiska derbymatcherna vi ser mellan dalmasarna och Brynäs, händer något speciellt. Jag var själv i Leksand och bodde hos en god vän då SHL kickade igång i september 2013. Leksand, som nykomlingar efter några hårda år på hockeyns bakgård, lägger premiärmatchen i Leksand mot ärkerivalen Brynäs! Att vara på plats och uppleva publiken, lokalbefolkningens förväntningar, matcharrangemanget m.m. är obetalbart. Brynäs vann matchen och jag kunde nöjt tillbringa resten av kvällen i Leksand som vinnare.

Ikväll möttes de igen, i samma hall, och nu fick dalmasarna äntligen vinna, efter 8 år! Grattis från mig och det menar jag verkligen.

Det finns lag och supporters och så finns det lag och supporters. När det kommer till dessa två lag och dess supporters är det bara glädje, sann ”hatkärlek” och en respekt för varandra. Det är inga problem att sitta vid en vilt främmande Leksandssupporter i Leksand och avnjuta en öl och snacka hockey. Detsamma gäller umgänget i Gävle. Det är så idrott ska vara. Den ska förena det gemensamma intresset kring idrotten, men samtidigt vara en kulturbärare för orten och det lokala laget.

Så detta inlägg tillägnar jag alla mina idrottsälskande vänner som har hjärtat klappandes för sitt lag men samtidigt har den stora ödmjukheten och klokheten i att glädjas över att idrotten förenar och skapar glädje för alla, inkl ens motståndare på andra sidan mittlinjen. Hans-Olof Marcus i Leksand. Du är en av dessa goa supportrar som jag respekterar högaktligen.

Med doft av bitter förlust//Ö

2 tankar kring ”När idrott är som bäst….

  1. Olle

    Tackar för fint inlägg. Jag hade nöjet att stå och vänta på en annan vän innan matchen (vän och vän han är ju brynäsare 🙂 )Jag noterade då att det nog inte finns något annat hockeymöte där publiken kommer så blandad. Stora grupper med både Brynäsare och Leksingar kom glada ihågen tillsammans. När jag stod där i min ensamhet kunde jag inte låte bli att prata lite skit med 2 poliser som stod där. Jag kan meddela att dom inte direkt hade mycket att göra och inte räknade med att få något att göra heller. Härligt! Jag föreslog att dom ändå kunde beslagta den fula Brynäs limosin som parkerats framför entrén men dom bara skrattade. Märkligt 🙂 Trots dåliga odds vann Leksand en härlig seger och även klacken vann. Dock var matchen och stämningen jämn och härlig. Man undrar vilka krafter som verkar i motsatt riktning i andra supporter gäng (man borde inte lalla dom supporters. Vad får dom ut av det? Nej Heja Leksand!!!

Kommentarer är stängda.