Nyanställd sekreterare upprör (S) & (MP)?

I Enköpins-Posten den 24/1 basuneras det ut att kommunalråden Anna Wiklund (M) och Kenneth Löthegård (C) anställt en ny sekreterare via Kommunstyrelsekontoret (KSK). Detta skriver lokaltidningen en 1/1-sida om inne i tidningen.

Sekreterare

Jag ifrågasätter nyhetsvärdet i detta. E-P försöker få till det som att KSK anställer en sekreterare för en halv miljon/år när vissa verksamheter i kommunen får dra ned på personal m.m. Sant förvisso, men kommunen har ständigt nya tjänster utlysta, idag 12 st, och att hävda att en tjänst inte ska tillsättas pga att en annan verksamhet i kommunen genomgår en tuff personalneddragning är att jämföra äpplen med päron.

Självfallet hakar en del oppositionspolitiker på E-P’s drev där de hävdar att detta är av stort allmänintresse och de ifrågasätter rekryteringen.
EP_lop

Att våra kommunalråd, som arbetar heltid, anställer en sekreterare ter sig naturligt, för är alternativet att kommunalråden ska sitta och utföra admininstrativa uppgifter istället för att vara ute i verksamheterna samt representera Enköpings Kommun på regional- och riksnivå är mitt val enkelt. Men i en (S)/(MP)-värld är det tydligen så att ett kommunalråd ska sitta på sitt kontor och pyssla med det som en sekreterare kan utföra. Då tycker ni säkert att en läkare inte ska ha en läkarsekreterare utan det är bättre att läkaren sitter och skriver journaler istället för att träffa patienter?

Detta är en fråga om effektivisering och att ha rätt person att utföra rätt saker. Det E-P, (S) och (MP) försöker göra är att spela på någon variant av jantelag där sunt förnuft ställs åt sidan för att istället skapa rubriker och plocka billiga politiska poänger. Sådan argumentation och nyhetsjournalistik får mig att ifrågasätta tidningarnas och politikernas kompetens och egentliga uppdrag.

Med doft av skit //Ö

2 tankar kring ”Nyanställd sekreterare upprör (S) & (MP)?

  1. Bengt Johansson

    Och vilket/vilka är tidningarnas ”egentliga uppdrag”? Vem ger oss det, menar du? Jag trodde i min enfald att det var ägarna. /Bengt J, EP

    1. Johan Öberg Inläggsförfattare

      Tack för ditt svar! En tidnings uppdrag torde väl vara att på ett journalistiskt intressant sätt rapportera om det som händer inom tidningens upptagningsområde i första hand. Nationella och internationella nyheter i andra hand. Jag har svårt att se ägarna ha en annan agenda än så? Att kommunen anställer en sekreterare anser jag sakna nyhetsvärde. Då kan man ju undra varför inte E-P drar en löpsedel då kommunen ska anställa en lärare, parkarbetare eller en hemsjukvårdare? Bara min åsikt Bengt och jag anser mig inte sitta på sanningen här. //Ö

Kommentarer är stängda.