Palestinas president Abbas besöker Sverige…med blodiga händer…

Sverige har som bekant erkänt ”staten” Palestina. Jag skulle vilja säga att Socialdemokraterna och Miljöpartiet, samt med stöd av Vänsterpartiet erkänt Palestina.

Idag besöker Palestinas president Mahmoud Abbas Sverige. En president med blod på sina händer och som av regeringen får miljarder i bistånd, trots en grovt korrumperad statlig myndighet där ingen full kontroll finns om hur våra miljarder hanteras. Granater eller skolböcker är frågan? Undrar om vår utrikesminister Wallström vet?

Detta erkännande leder till ett ännu mer särbehandlat Israel och därmed en ytterligare särbehandling av världens judar. image För faktum är att vara jude i t.ex Sverige är att få bära ansvar för konflikten i mellanöstern. Se Uppdrag Granskning i SVT, eller de terrordåd som i Paris skakade Europa så ser ni kopplingen, den helt orimliga kopplingen.

Med erkännandet backar vi svenskar upp Fatah och Hamas. Ingen kan bortse från detta faktum och ingen kan hävda att Hamas inte är en terrororganisation.

Hamas betyder ”Islamiska Motståndsrörelsen” och fick 44.5% av röstena i ett parlamentsval 2006 och har sedan ett inbördeskrig med Fatah, som i samma val fick 41.5% av rösterna, styrt Gaza-remsan utan att utlysa nya regelbundna val. Det stödjer Sverige aktivt idag.

Internationellt sett har Hamas framförallt uppmärksammats i samband med flera självmordsattentat mot civila i Israel, av vilket det första ägde rum i april 1993. Attentaten har fördömts av FN:s kommission för mänskliga rättigheter samt av Human Rights Watch. Hamas klassificeras som en terroristorganisation av EU, Israel, Japan, Kanada, USA, Egypten, Australien och Storbritannien. Som skydd mot dessa attentat byggde Israel upp en mur och efter det föll antal dåd drastiskt, men har åter blossat upp. Det stödjer Sverige idag.

I Hamas stadgar anges dels att Hamas är en islamistisk organisation och dels att deras slutgiltiga mål är att Palestina inklusive nuvarande Israel ska bli ett muslimskt område. Hamas erkände inte staten Israel i oktober 2007 och den 8 december 2012 deklarerade Hamas ledare Khaled Meshal att Hamas inte kommer backa från kravet på hela Israels område och inte kommer erkänna staten Israel. Det stödjer Sverige idag.

Vem är då Abbas? Jag har lånat några punkter från min vän Mikael Schvili, som igår lade upp ett inlägg på Facebook. Jag har källforskat så gott det går.

# Hans ämbetsperiod gick ut 2009, men han sitter fortfarande kvar vid makten. Demokratiskt förlängt ämbete? Nej nej….
# Han har doktorerat på Moskvas universitet i förintelseförnekelse. Han har uttalat att 6 miljoner judars död är överdrivet och det rörde sig bara om några hundra tusen.
# Var med och organiserade attentatet då israeliska idrottsmän mördades vid Munchenolympiaden 1972
# Döper gator, torg och offentliga platser efter dömda terrorister
# Regeringspartner med Hamas som är stämplade som terrorister
# Samt mottagare av 1,5 MDR SEK i svenska biståndspengar.

Detta stödjer Sverige idag och denna sk president besöker Sverige imorgon…

Med doft av uppgivenhet //Öberg