Politik

Pavel Gamov lämnar SD efter hot om uteslutning….

10 november, 2017 0

Uppsalas SD-representant i Sveriges Riksdag, Pavel Gamov, har lämnat SD. Detta under yxan då partiledningen hotat om uteslutning om han vägrat.

Orsaken till detta är att han under en resa i Ryssland, som inbjuden valobservatör, misskött sitt uppdrag å det grövsta. Fylla, sextrakasserier och allmänt obehagliga händelser som definitivt inte anstår en representant för vårt demokratiska finrum.

Jag är inte förvånad, då uppgifter gör gällande att Gamov vid tidigare tillfällen agerat på ett tveksamt sätt gentemot partikollegor, politikerkollegor och övriga i hans närhet. Tills slut hinner tiden ifatt och bilan faller.

Vi ser här ännu ett exempel på en Sverigedemokrat som begår grova övertramp. Vi har de senaste månaderna sett deras politiker, på lokal- och riksdagsnivå, begå rena lagbrott, inkluderat att utsätta kvinnliga kollegor för grova sexuella övergrepp och rasistiska tillmälen. Detta när SD i debatter och i sitt partiprogram kräver ordning och reda samt hårda tag mot brottslingar och skärpta straff.

Det blir tragikomiskt att se Jimmie Åkesson förklara dessa händelser varje gång med att han inte hade en aning om vad som hänt. Han kan inte kommentera sakerna. Han vet inte (säger han).

Anntingen ljuger han konstant, eller så har han noll koll på vad som händer i hans egen riksdagsgrupp och sitt parti. Båda alternativen är lika allvarliga.

Trots dessa skandaler, har SD förhållandevis höga opinionssiffror. Det förvånar mig, för de som röstar på SD har troligen samma syn som partiet, dvs bort med brottslingar och håll våra gator rena från dessa kriminella element. Men att de politiker de älskar leder brottsstatistiken vad gäller dömda politiker, verkar de bortse ifrån.

Det säger ganska mycket om vilka deras anhängare är. ”Lite småbrott här och där är väl inte så faligt?” ”Alla andra politiker myglar och fuskar lika mycket” ”Kasta ut invandrarna, lämna EU, lås grindarna mot omvärlden så blir allt bra”

Som grädde på moset gråter SDs anhängare samt SD-politikerna att de blir mobbade i riksdagen, då de inte får vara med i budgetförhandlingarna.

Jag frågar: Vem fan vill diskutera budget, försvar, utrikespolitik samt brott och straff med politiker som inte kan ha koll på sina egna ledamöter? Utöver det, har SD en partiledare som alltid säger ”Jag vet inte”. Vem kan i ärlighetens namn anse att SD, deras politik och företrädare är lämpade att styra Sverige?

Alla som lägger sin röst inte är rasister. Så är det säkert, men man börjar ju undra…. SD har företrädare som är rasister och SD har en stark vinkel mot rasism i sitt partiprogram. Men det är inte rasistkortet jag drar i det här blogginlägget.

Jag drar lämplighetskortet.

Jag ifrågasätter SDs lämplighet och därmed måste jag fråga hur lämpliga dess anhängare är, för tar man inte sin rösträtt på större ansvar än så med tanke på all skit som följer med SD, blir jag oerhört bedrövad.

Med doft av pajasparti, //Öberg

Det finns 0 kommentarer