Privat sjukförsäkring ska förmånsbeskattas….

Så har vår skattehöjarregering, med kommunisternas stöd (de kallas även Vänsterpartiet), slagit till med ännu en beskattning.

De ca 450 000 svenskar som har en privat sjukvårdsförsäkring via arbetsgivaren ska nu förmånsbeskattas. Jonas Sjöstedt, partiledare för V, säger: – Vi har i dag ett skattesystem som gynnar de som har mycket förmåner och som ofta också gynnar de som har höga inkomster. Vi tycker det är rimligt att vi har ett rättvisare skattesystem och att vi använder pengarna för en bra sjukvård för alla. Sjukvården ska ju vara så att man får sjukvård efter behov, den som är sjukast och har mest ont. Det ska inte vara någon gräddfil för någon.

Det regeringen och V nu avser göra är att beskatta de som anser att regeringen inte kan hantera sjukvården på ett bra sätt. Alla de 450 000 försäkringstagarna betalar redan för sjukvården via skattsedeln. Det verkar Sjöstedt/Löfven glömma bort. De verkar även glömma bort att 450 000 svenskar betalar MER för sjukvården än övriga befolkningen. De tillför mer pengar till sjukvården via sina försäkringar. Det verkar Sjöstedt/Löfven glömma bort.

Det handlar om ren kommunistisk/socialdemokratisk avundsjuka och istället för att åtgärda sjukvårdens brister, pungslår man de som faktiskt på eget initiativ vill ha en bra sjukvård.

Kan inte alla få en rimlig sjukvård, ska ingen få det! Klassisk sosse/vänsterpolitik.

Jag hoppas innerligt att oppositionen stoppar detta huvudlösa förslag!

Med doft av sjuk politik, //Öberg

1 tanke kring ”Privat sjukförsäkring ska förmånsbeskattas….

  1. Jocke Dahlin

    Har man funderat på att vissa företag har krav på regelbundna hälsokontroller för arbetstagarna för att uppfylla kraven i arbetsmiljölagen?
    Är det en förmån då, när det är en tvingande åtgärd?

Kommentarer är stängda.