Regeringen talar med kluven tunga….

Så har då regeringen Löfven, med finansminister Andersson presenterat sin genialiska lösning. Sänk ROT-avdraget och istället skattesubventionera nyproduktion av små lägneheter.
image
Låter väl bra?

Låt mig då klargöra följande. Regeringen (och stödstrumpan V) har klargjort sedan tidigare att privata bolag ska inte få göra vinster i vård, skola och omsorg. Med det menas att skattepengar ska inte hamna i privata bolag inom dessa sektorer.

Det kan vi väl vara överens om att regeringen (och stödstrumpan V) står bakom?…inga frågor på det?

Bra.

Då har vi nu regeringens genialiska förslag i att sänka ROT-avdragen till förmån för att istället skattesubventionera nybyggnation av små små lägenheter.

Denna skattesubvention hamnar alltså i de privata byggbolagen som genom att bygga dessa hus tjänar pengar….och gör vinst! Inte ”vinst i välfärd” utan ”vinst i byggnation”. Det verkar alltså som att finansminister Andersson, med stödstrumpan V, image tycker det är okej att PEAB, NCC & Skanska kan tjäna grova pengar på att få skattesubventioner av staten, men inte okej att Kunskapsskolan eller Attendo tjänar motsvarande på sin verksamhet?

Ursäkta, men jag får inte ihop logiken…. Kan någon av mina bloggläsare (ni är ca 235 000 stycken på 15 månader) hjälpa mig här?

Lägger vi till en dimension till är det så att V, S och MP har en hög svansföring när det gäller feminism och att lyfta fram kvinnor i arbetslivet. image Att skattesubventionera byggföretagen jämfört med vård, skola & omsorg lär knappast gynna kvinnorna. Men det verkar Jonas Sjöstedt, statsminister Löfven och vice statsminister, tillika MP’s språkrör, Åsa Romson förbise…eller så är de helt enkelt dumma i huvudet. Vad vet jag….?

Avslutningsvis tillönskar jag er alla en skön påsk!

Med doft av ägg //Öberg