Regeringen tror sig veta bättre än föräldrar….

Så kom det.

Regeringen vill bestämma och detaljplanera ännu mer om vilka som ska vara hemma med barnen då man är nybliven förälder. Du som myndig förälder äger inte frågan. Fridolin och Löfven anser sig känna till just din vardag bättre än du själv.

Är nästa steg att regeringen ska bestämma vilka veckor jag ska ta ut semestern?

Om man vill uppnå jämlikhet, utjämna löneskillnaderna och i övrigt se till att kön inte ska vara en parameter för diskriminering i arbetslivet, är detta inte rätt väg att gå.

Löneskillnaden kan hanteras på andra sätt där staten, som arbetsgivare, kan ta täten och i sina statliga verk och myndigheter se till att lika lön för lika arbete, baserat på kompetens och erfarenhet, blir verklinghet.

Med ett beslut om att 5 månader för mamman och 5 månader för pappan är låsta, gör att en förälder som vill vara hemma 80% av tiden, kan inte göra det. Sådana beslut tycker Fridolin/Löfven att föräldrar inte kan ta.

Att kliva in i och styra besluten som föräldrar tar vid sina köksbord är helt fel väg och åter ett bevis på att sossarna, med stöd av MP, tror sig veta bättre än alla andra.

Det är val i september 2018 och då kan du tala om för dessa klåfingriga vänstermarodörer att det räcker nu!

Med doft av klåfingrighet, //Öberg