Resor….

Skylt

I mitt jobb (www.expolinc.se) reser jag en hel del och då endast utomlands. Jag jobbar som exportsäljare och har alla mina kunder utanför Sveriges gränser. Förra året hade jag ca 50 hotellövernattningar i tjänsten, vilket var i huvudsak fördelat mellan England (inkl Wales & Skottland), Belgien/Luxemburg och Ryssland. Jag har budgetansvar för några fler länder som jag inte besökte under 2013. Dessa är Spanien, Portugal och Irland. Dessa 3 länder har haft en tuff period med vikande ekonomi och kraftiga statsunderskott, vilket lett till svag inhemsk efterfrågan. Dock har jag i november 2013 för första gången på ca 6 år fått besked från min spanska distributör att han äntligen haft ett år med positiv utveckling! Kul att höra och jag har varit där 3 olika veckor i Madrid och Bilbao under 2012 för att stödja honom i hans arbete i att sälja våra produkter. Med den goda nyheten i bakfickan blir det nu en resa till Madrid i slutet av januari för att diskutera aktiviteter och mål för 2014.

Moskva

Expolinc är min arbetsplats sedan augusti 2007 och jag trivs bra med produkterna, kunderna och jobbet i sig. Dock är resandet något som börjar kännas betungade ibland. Det sliter mer än man tror i att ständigt vara på resande fot, hyrbilar, hotell, flygplatser, säkerhetskontroller, förseningar, tidiga avgångar m.m.m.m.

Många uppfattar dock mitt arbete som glamour och glassigt i att resa och ”se så mycket”. Visst får jag se en hel del, men då jag reser i tjänsten stänger jag av turistdelen av hjärnan och är bara fokuserad på jobb. Det är en hel del bilkörning mellan kundmöten och trafiken i UK eller Belgien är ofta mördande! Det är oerhört sällan jag har en eftermiddag ledig för turistande. Det har självfallet förekommit och vid ett tillfälle passade jag på att besöka Winston Churchills grav. En liten oansenlig kyrka i en liten by, där hans grav (och familjegrav) ligger på kyrkogården, till vänster om ingången till kyrkan. Det kändes stort att vara där. Denna stora man som spelade en stor roll i att bekämpa Tredje Rikets Hitlertyskland. Vi alla har honom att tacka för mycket av det som vi idag tar för givet….

Churchill

Church

Med doft av frihet och demokrati //Ö

1 tanke kring ”Resor….

  1. Risto T

    Great job with your blog, Johan!
    I enjoy trying to understand Svenska and feel great to get tbe message still after 17 years away from the Nordic region 🙂

    Happy 2014, man! Keep ’em coming! (50 nights/year… try 50/quarter and let run for 10+ years and only then have a chat with somebody whos hobbies include traveling…)

Kommentarer är stängda.