Politik

SD är ett teflonparti….

25 november, 2016 0

Kenth Ekeroth är en SD-politiker som i mina ögon bedriver en mörk politik med ännu mörkare politisk agenda, lite på sitt eget sätt inom partiet. Han måste ha något ”frikort” av partiledningen, för så mycket skit den mannen delar på sin Facebooksida (vi är vänner på Fejjan) får man leta efter och jag tror han är unik som riksdagsman att ha den agendan i de sociala medierna och ändå sitta orörd.

Han sitter i riksdagens justitieutskott och är därmed en av de som i allra högsta grad påverkar lag och ordning i Sverige.

Nu har han varit inblandad i ännu en incident som lett till polisanmälan. Jag tänker inte ge mig in i skuldfrågan, för han ska betraktas som oskyldig tills domstol säger något annat. Den berömda järnrörsskandalen ledde till en Time Out (TO) av Ekeroth. Det märkliga i den händelsen var att han, just HAN, filmade hela händelsen. Ungefär som en bankrånare tar en selfie innan luvan dras på och rånet ska begås.

Nu är det dags igen. Han har inte på eget initiativ valt att ta en TO, utan partiledningen tar beslutet åt honom. Precis NU, när jag skriver detta, kablas nyheten ut att han tar en TO.

Jag sätter en bärs på att Åkesson tvingade fram detta. Maken till brist på självkritik av Ekeroth får man leta efter.

Ta vilket parti som helst i Riksdagen. En händelse som järnrörsskandalen skulle få vilken politiker som helst att avgå. Inte SD’s Ekeroth. Han har kopplats ihop med den yttterst tveksamma webbsidan Avpixlat. Avgår han? Inte en chans. Nu är han i klammeri än en gång och sparkar Åkesson ut Ekeroth?

NEJ!

SD är ett teflonparti. Reinfeldt sparkade ministrar pga obetala TV-licenser, Miljöpartiet sparkar ministrar för diverse uttalanden och samröre med tveksamma personer. I mina ögon en fis i rymden då jag jämför Ekeroths sk CV.

På hans Facebooksida hyllas hans senaste tilltag starkt och att allt är medias fel, han är utsatt för en komplott m.m.m.m

Teflonanhängare!

Detta parti vill många väljare från både (S) och (M) att man ska ta in i diskussionerna om hur Sverige ska ledas och styras. Det är för mig helt obegripligt, för de har gång på gång påvisat att partiet består av en samling hattefnattar, från kommunernas fullmäktigesalar, via landstingens styrande rum och in i Riksdagens maktkorridorer.

Att SD får höga opinionssiffror beror inte på deras politik, utan brist på politik från ”de etablerade” partierna. Alliansen hade i veckan en möjlighet att fälla regeringen i budgetfråga och därmed ta makten.

Man väljer att inte göra det. Om de tror det gynnar dem i nästa val, har de missbedömt situationen totalt. SD vinner varje gång Aliansen vägrar ta sitt ansvar. Vi har idag en regering med drygt 1/3-del av rösterna som med stöd av V driver Sverige rätt in i mörkret….och oppositionen sitter på tåget och skickar in mer kol i pannan.

Grattis SD. Tragiskt för Sverige.

Ut med Ekeroth ur riksdagens utskott. Ett enkelt beslut för Åkesson att ta, om han förväntar sig bli behandlad med något uns av respekt.

Med doft av brun smörja, //Öberg

Det finns 0 kommentarer