Slutdebatten i SVT ger oerhört klara besked….

Hejsan mina bloggläsare och ursäkta för liten tystnad de senaste dagarna. Har bytt jobb och haft full fart både dag och kväll den här veckan, men nu kör vi med mer frekvent uppdatering!

Ser på SVTs slutdebatt och konstaterar att Alliansen slår den rödgröna röran på ämne efter ämne…. Oavsett vad man anser om Alliansen är alternativet så oerhört mycket sämre. Det finns ingen enighet bland MP, S och V. Fridolin blir överkörd i miljöfrågorna, deras paradgren. Sjöstedt faller ur ramen gång på gång och tuggar om att vinster i välfärden är skit, men att byggbolag kan tjäna pengar verkar vara okej i V’s värld. Löfven ger inga besked utan kör med ”vi ska se på detta”, ”vi söker en bred överenskommelse” och duckar konsekvent på att ge raka svar på fråga efter fråga. Han visar inte prov på ledarskap, viker ned sig och tar inte på sig den ledartröja som den statsministerkandidat han faktiskt är.

Åkesson hoppar in som televinken och faller ofta tillbaka på invandringen som orsaken till bostadsbrist m.m men faktiskt kommer med en och annan bra punchline mot både höger och vänster. De står ju utanför blockpolitiken och kan swinga lite vidare än övriga partier. Det förändrar inte min åsikt om att SD är ett skitparti och i grunden rasistiskt.

image

Vallokalerna stänger om drygt 46 timmar och då har vi svaret. Ska Sverige nedmonteras från att idag vara en föregångsnation enligt många ekonomijournalister, ekonomiska institut m.m. världen över. Eller ska vi dras in i ett fyraårigt debacle bestående av politik som i utlandet betraktas som rent kommunistisk och företagarfientligt? Rödgrönt beskriver ett Sverige som som är i fritt fall då sanningen är att vi lever i ett Sverige i oerhört välstånd och ekonomiskt stabilt.

Oavsett din politiska åsikt ska du rösta. Nyttja din rättighet och lägg din röst på det parti du bedömer vara bäst för Sverige, men gör det i ett brett perspektiv och inte bara på en sakfråga. Väg in alla parametrar. Tänk på konsekvenserna inom iallafall 3-4 ”tunga” ämnen av de frågor som valet handlar om.

Med doft av demokrati //Öberg