Snart slut…

2013 lider mot sitt slut och man kan fundera över hur året varit. Mitt år, ditt år eller någon annans år. Blev det som planerat? Hade du planerat och vad gick som planerat? Besviken eller glad?

Jag för egen del planerar oerhört sällan, oavsett vad det gäller. Livet är för oförutsägbart för att planera…eller? Min tanke kring detta är att om man planerar för mycket blir man bara besviken om planerna inte uppfylls. Planering gör jag oerhört mycket i mitt jobb och kanske är det därför det privata planerandet blir mindre viktigt? Med åldern kommer även insikten om att livet inte är något att ta för givet. Jag har vänner och släktingar som lämnat jordelivet alldeles för tidigt och med det i tankarna blir planerandet än mindre viktigt.

2014. Vad finns att säga om det kommande året? Inte mycket som ligger i pipen. Visst finns det tankar kring att fixa till huset, kanske resa någonstans m.m. men egentligen inget större i görningen. Är det trist att inte ha något större projekt/mål att jobba mot, eller är det befriande? Jag ser det som befriande. Lev i nuet. Var glad för att du har ännu en dag med hälsa, familj och vänner. Din tid är begränsad och gör ditt bästa för att maximera värdet av tiden, oavsett om det är att soffmysa eller resa jorden runt. Båda alternativen är bra om du tycker det är just bra!

Med doft av 2014 //Ö

3 tankar kring ”Snart slut…

  1. helene andersson

    Det är sant med att det är viktigt att ta vara på nuet och njuta av livet,(livet går inte i repris)men att planera händelser framåt gör ju att man får bland annat viktiga saker gjorda och har saker som man får en längtan efter att göra….det är bra!

    2013 var ett händelsrikt och ser fram mot att 2014 blir det bästa hitintills!

    //livsnjutarn Helene

Kommentarer är stängda.