Snöröjning…..

image

Jag har av egentligen goda skäl hållit mig borta från snöröjningskritiken avseende Enköpings Kommun. Detta av en enkel anledning. Jag tycker den är okej. Allt kan inte plogas samtidigt och jag kan leva med att en gata är oplogad en bra stund.

Men jag har, från bekräftade källor, fått information som gör mig oerhört besviken och egentligen rejält förbannad. Orsaken till min ilska är att mina/våra skattepengar bränns åt helvete på fel saker på fel tid!

Saken är den att kommunen har jourpersonal (arbetsledare) som bestämmer vart och när det ska plogas. Jag har nu ett konkret fall där denna jourperson beslutar en fredag kväll att det ska plogas på Enköpings stads skolgårdar före gatorna. Skolorna är mig veterligen stängda på helgerna och kan plogas en söndagskväll? Bättre vore det att prioritera gatorna och cykelbanorna? Det intressanta här är att om man plogar skolgårdar en fredag och det snöar en söndag, bara 2 dagar senare, får man ploga samma yta igen tills måndag morgon då skolorna öppnar. Sålunda anser kommunens jourhavande arbetsledare att det är okej att bränna ca 200 000 kr på en fredagsplogning. 200 000 motsvarar en knapp halvtidstjänst för en badvakt i simhallen.

Här kräver jag att kommunen tänker om – tänker rätt. Mina skattepengar ska inte brännas på grund av att en person på kommunen inte begriper hur hon/han ska prioritera plogningen (och därmed mina skattepengars nyttjande).

Ett klockrent exempel på hur inkompetens kan slå fel där ingen bryr sig för det är inte ”mina pengar” jag hanterar. Illa anser jag. Illa!

Med doft av blötsnö //Ö

1 tanke kring ”Snöröjning…..

  1. Marika Englundh

    Håller helt med igår lördag ca kl 16 plogades nämndhusparkeringen!!!!!! Till vilken nytta då???? Samma skäl som skolgården. Måste ju göras om tills på måndag om snön kommer. För stort slöseri med våra skattepengar gör en mycket upprörd.Annars tycker jag att man får ju ha överseende mdd plogning då de inte kan åloga allt samtidigt

Kommentarer är stängda.