Socialdemokraterna och regeringen i fritt fall…..

SIFO presenterade idag väljarbarometern som borde få vilken Socialdemokratisk partiledare som helst att avgå. Inte sedan SIFO startade sina undersökningar 1967(!) har (S) haft så usla siffror.

23,3%

Då Håkan Juholts affärer skapade kaos i partiet fick han sparken då opinionssiffrorna då rasade till bottenrekord. Partistyrelsen hade inget annat val sades det då.
image
Idag har vi en historiskt svag regering med (S) 23,3 och MP på låga 5,9%, dvs inte ens 30% tillsammans! Socialdemokraternas partisekreterare kommenterar siffrorna:
”Vi har haft ett utmanande år bakom oss och det här är en opinionssiffra som jag verkligen inte är nöjd med, och som speglar att Sverige står inför flera utmaningar som vi måste hantera.”

Sverige står inför flera utmaningar som vi måste hantera… Smaka på det…

Jag ser det som att Socialdemokraterna står inför utmaningar som de måste hantera. Det vi ser idag är precis det Fredrik Reinfeldt sade under valdebatterna september 2014. Stefan Löfven hade då inga som helst besked att ge i hur de skulle regera, vilka frågor de skulle driva och med vilka partier de skulle gå i säng med. Han sade bara ”Vi får se på det senare” eller så sträckte han ut sin hand för att söka samförstånd, men utan att själv komma med förslag.

Idag sitter vi med Svarte Petter och ser ett Sverige regeras utan den ledning landet så väl behöver.

Vi har en statsminister som totalt misslyckats i sin roll som just statsminister. Nyval hotade pga hans oförmåga att lägga fram en politik som skulle tåla synas i Riksdagen. Vi har en utrikesminister som är mitt i en förundersökning om mottagande av muta. Vi har en vice statsminister som flummar runt och vräker ur sig den ena grodan efter den andra. Hon gråter i direktsänd TV när MP skjuter en av sina heligaste kor och inför gränskontroller, istället för att lämna regeringen. Vi har utbildningsminister Fridolin som lovade besöka alla kommuner efter valet, inom 100 dagar, och i valrörelsen viftade med en kolbit och inför hela Sverige lovade avveckla kolkraftverken i Tyskland. Vi har en bostadsminister Kaplan, som lovordar Palestina och terrorismen mer än att bry sig om att bygga bostäder.

Det ras vi ser inom Socialdemokratin kommer att fortgå. Frågorna jag ställer mig är:

1. När inser Stefan Löfven att det är dags att kliva av?
2. När inser MP att de måste lämna regeringen?
3. När och i vilken konstellation ser vi en framtida och starkare regering bildas?

Avslutningsvis gläds jag över att SD inte växer i denna barometer och hoppas flertalet av de som velat lägga sin röst på dem inser att SDs politik är allt annat än Sverigevänligt.

Med doft av analkande socialdemokratisk panik //Öberg