Solpartiet eller lagstifta…..

image En titt i dagens statusuppdateringar på Facebook ger vid handen att alla, och jag menar alla, gläds över solen, värmen och det vackra vädret.

Det är märkligt hur väder och vind påverkar våra liv. Jag är en vår/sommarmänniska och skulle lätt sälja årets 6 mörka månader till Nordkorea i utbyte mot 6 friska och ljusa sommarmånader. De som hävdar att vintern gör att vi uppskattar sommaren mer ger jag inte mycket för. Det är ungefär samma sak som att stå naken i vinterkylan i 10 timmar för att man då uppskattar inomhusvärmen mer….eller att äta pölsa i 10 dagar, för då uppskattar man god och riktig mat bättre.

Nej, livet är enkelt och bra när det är som idag. Vi umgås enklare, grillar, cyklar och hälsar på varandra utan planering och omständighet. Enkelt att klä sig. Enkelt att bara öppna dörren och kliva ut i solen, utan jackor och rejäla skor.

Då vi i höst har ett riksdagsval ser jag fram emot ett uppstickarparti som har en fråga på agendan. Lagstifta om att Sverige endast har vår och sommar som årstider och som grädde på moset lagstiftar de även om att cyklister alltid ska ha medvind. Detta parti får min röst i alla lägen. Med sol och värme kommer positiva spinoff effekter såsom fler i restaurangnäringen, fler turister och friskare befolkning. En äkta win-win!

För egen del har jag nyss kokat upp 2kg revbensspjäll som i afton ska kastas på grillen. Till dessa delikatesser serveras en coleslaw, rostade tillbehör samt ett gott vin och öl för den som så önskar. Ett resultat av det fina vädret, för inte hade denna meny avnjutits en mörk novembermånad? Cykla gärna förbi så bjuds det på dryck och tilltugg under dagen, och den uppmaningen är av hjärtat ärlig och hjärtligt äkta.

Med doft av liv //Ö