Styrkan i Round Table……

Round Table (RT) www.rts.org är en världsomspännande organisation för män mellan 22-40 år. image Besök hemsidan för mer information. Jag var medlem mellan 1989 fram till juni 2004. Det har givit mig vänner för livet och jag fortsätter umgås med dessa goa gubbar, trots att jag av åldersskäl kastades ur organisationen för snart 11 år sedan.

Mitt inlägg ska inte handla om RT utan om styrkan i ett nätverk som detta.

För någon dag sedan uppdagades det att en RT-medlem på Island behövde hjälp. Han har en svårt sjuk dotter som ska flygas till Stockholm för att få vård och han efterlyser svensk hjälp via RT.

Han ska nu till Sverige i mars för att på något sätt hitta boende och lösa den ekonomiska situationen. RT Sverige hörsammar hans frågor och direkt startar en Facebooktråd och forum på RT´s hemsida. I Sverige finns ca 2200 RT-bröder och några tusen fd RT-bröder (Past Members/Old Tablers). De har agerat snabbt så nu är lägenhet fixad, på 2 dagar är 25 000 kr insamlade och det tickar på. Islänningen är revisor och det jobbas för fullt för att han i Sverige ska kunna ta ett jobb när familjen stadgat sig i Stockholm.

Allt detta löst på under en vecka. Från noll till lägenhet, startkapital och jobbförberedelser + ett nätverk på plats som finns redo och löser alla dagliga bekymmer.

Detta gör mig stolt över en organisation jag varit delaktig i och fortfarande har glädje av. Jag har personligen Swishat en hundralapp och om du kära bloggare vill skänka en slant går det bra att göra det via image Swish 0733 44 68 79, Mathias Nilsson. Märk betalningen ”Island”. Lägg gärna en kommentar på min blogg om du gjort en donation.

Oavsett vilken organisation man väljer att tillhöra är det mäktigt att se när man sluts samman kring en räddningsaktion eller annan händelse. Den styrka, beslutsamhet och generositet som då träder fram är enorm och gör mig varm i hjärtat.

Med doft av riktig vänskap //Öberg