Politik

Sverigedemokraterna agerar korkat…..

20 januari, 2015 0

Idag har man i riksdagen hanterat SD’s misstroendeförklaring mot statsminister Löfven. Ett krasst och oerhört klantigt agerande från SD, som för övrigt kallar sig ”det enda oppositionspartiet”. Om de menar allvar i att vilja behandlas som seriöst parti, är taktiken att fälla en regering idag oerhört korkad.

Alla, inkl SD, visste att deras misstroende inte skulle få stöd. Ändå väljer de att väcka frågan och med rösterna 48 mot resten föll deras begäran.

Skapar det en bild av ett seriöst parti? Stärker detta tf partiledare Anderssons strävan och ambition att vilja bli insläppt kring förhandlingsbordet och vara aktivt delaktig i politiken? Stärker det deras opinionssiffror?

På den sista frågan tror jag att det inte spelar någon roll, för de som röstar på SD känner väl knappast till vad som idag hänt i riksdagen. På övriga frågor är det NEJ. Och med det svaret ter sig SD’s agerande orehört korkat och märkligt.

Detta stärker min syn på att partiet idag gör allt för att få mediatid och synas. Kosta vad det kosta vill. Politikens innehåll är oviktigt, bortsett från invandrings- och integrationspolitiken.

Nej SD borde veta bättre och agera mer seriöst än så här för att blidka de övriga partiernas gunst. Jag hoppas det dröjer många år, för ingen seriös politiskt intresserad medborgare kan gilla det som idag skett.

Med doft av lekstuga //Öberg

Det finns 0 kommentarer