”The Mauler” knockad…….

30.000 personer var på plats i Tele2 Arena för att natten till söndag se Alexander Gustafsson slåss i UFC-galan. image En imponerande publiksiffra, framförallt med tanke på den sena timmen. UFC – Ultimate Fighting Championship. Det är en gren där två personer i en åttakantig stålbur ska slå/sparka sin motsåndare medveslös. image

Efter ett par minuter i första ronden förklarade domaren att matchen var över på en sk Teknisk Knock Out. The Mauler var så borta att han inte kunde försvara sig mot motståndarens slag mot huvudet, vilket då gjorde att domaren flöjtade av och därmed var det hela över….

UFC – I mina ögon en idiotisk ”idrott” som har ett ännu mer idiotiskt syfte. Att slå sin motståndare medvetslös, eller så pass groggy i skallen att domaren hinner stoppa slakten. Detta är 2014-års svar på romartidens gladiatorspel och den enda skillnaden är att de tävlande nu överlever, men det är ingen garanti. Detta betalar vi dyra biljettpriser för att se live, vilket nattens spektakel tydligt visar.
Att vi i dagens samhälle kan tillåta och sanktionera grov misshandel av en annan människa är för mig obegripligt. Ett slag eller en spark som utdelas i buren, skulle på gatan leda till misshandelsdom, böter eller fängelse samt skadestånd. Och detta för att vi har ett system som säger att det inte är okej att misshandla andra människor. Ett bra system tycker jag…

Men här ser vi UFC-galor i en av Sveriges finaste arenor som lockar tiotusentals åskådare som jublar(!) över att se blodet flyta, huvud hänga redlöst och motståndare vara så pass borta att domare måste bryta, läkare in och allt över.

Lägg ned skiten.

Med doft av mänsklighet //Öberg

5 tankar kring ””The Mauler” knockad…….

 1. Ida S

  Kan säga att det märktes på stan att detta evenemang ägt rum. Det har nog aldrig (!) under mina år i nattklubbsbranchen varit så mycket våld på min arbetsplats och kringliggande krogar som igår. Folk gick raka vägen från arenan och ut på stan, avtrubbade och fulla av tron att det är helt ok att misshandla andra gäster och personal. Polisen slet sitt hår runt klubbar, restauranger och allmänna ytor där det samlas folk. Bråk, tjafs och misshandel i varje hörn. Det kändes stundtals som att man var med i en scen ur ett datorspel, vansinne!

 2. Åsa Fritzell

  Du tar orden ur min mun, kunde inte sagt det bättre själv.
  Johan Öberg for president. 🙂
  //Åsa F

 3. Junior

  Håller med. Och ändå klarar jag inte av att byta kanal när jag råkar se dessa gladiatorspelen på TV…
  Samtidigt får jag ju inte lust att slå folk på käften när jag ser det, (se Idas svar ovan) men likväl nåt fängslande finns det i det hela iom jag fastnar på såna kanaler. Sport? Nej? ”Atletism”? Ja.
  Sen är det intressant det med att vad folk ”inspireras” av: Har för mig att det finns folk som får lust att slåss när dom har varit på fotboll; där är ju sambandet lite otydligare.

Kommentarer är stängda.