Tystnad råder……

Drygt 4 månader har gått sedan valet i september. I Enköping har vi fått en ny politisk karta och (S)-ledd majoritet. Bara att ”gilla läget” och sedan september har jag väntat på politiska besked och lite handling. Inte mycket har hänt, om jag får säga så…

Hur är det politiska läget och handlingskraften kring:
# Bad- & Idrottshuset?
# Pausparkeringen?
# Munksundsskolan?
# Stattgropen?
# Kulturhuset Joar Blå?

– Bad & Idrottshuset ska byggas om och renoveras. När sätter den politiska majoriteten spaden i marken?
– Pausparkeringen är färdigutgrävd och om inte jag missminner mig skulle P-huset börja byggas direkt efter de arkeologiska utgrävingarna var klart…men nu är det bara snö och någon jordhög över ett helt kvarter i centrum. När startar bygget och vad ska byggas?
– Munksundsskolan. Beslut är väl taget om ny skola och när kickar bygget igång? Har den nya majoriteten på något sätt stoppat processen och i sådan fall varför?
– Stattgropen finns kvar och begäran om ändring av detaljplanen var på G, eftersom PEAB vill bygga högre än 3 våningar. Hur är det med den processen?
– Joar Blå ska byggas om/till så att kulturen får sin egen högborg, men varför ser vi ingen aktivitet där? Är det även här ett stopp från den nya majoriteten eller är det bara processen som tar tid?

Sammanfattningsvis tycker jag att det varit oerhört tyst kring dessa för kommunen oerhört stora investeringsprojekten. Det händer inget, ingen uttalar sig nämnvärt mycket om något och allt verkar ha gått in i en vinterdvala….eller Törnrosadvala?

Med doft av otålighet //Öberg