Utrikesministern och borgarråd med huvudlösa uttalanden…..

I sin iver att plocka politiska poäng av en allmänhet, som idag springer efter nyheter likt en vargflock, lanseras det ena tokiga förslaget efter det andra. Följer man de sociala medierna verkar vargflocken (läs: okritisk allmänhet som delar allt och sväljer allt med hull och hår) följa dessa tokiga förslag.

Tragiskt.

Låt mig ge två exempel.

1. Margot Wallström, vår utrikesminister. image Hon har idag, i Riksdagen, sagt att hon vill låta FN utreda om Israel ägnat sig åt utomrättsliga avrättningar. Hon anser nämligen att de terrorister som Palestina avlönar (och som Wallströms regering sponsrar med 1,5 MDR/år) och skickar in i Israel för att hugga ihjäl civila och militärer, mördas utomrättsligt av Israelisk polis då de utför sina attacker.

Jag snor en kommentar från en god vän i Landskrona: Har Wallström den åsikten om Israelisk polis, borde hon även låta FN utreda huruvida svensk polis mördade utomrättsligt då de sköt ihjäl den ”svärdman” i Trollhättan som på en skola mördade 3 civila.

2. Moderaternas Anna König Jerlmyr, borgarråd i Stockholm. Hon har idag uttalat sig oerhört märkligt och i mina ögon populistiskt. image
Hon vill porta sexualförövare från badhus och festivaler. Detta med anledning av den senaste veckans nyhetslavin gällande män som förgriper sig på kvinnor i grupp där många människor befinner sig. Jag bara undrar hur det ska gå till. Är man sexualförövare (eller som jag tolkar det, sexualförbrytare), ska man lagföras och låsas in. Efter avtjänat straff är individen lika fri som König Jerlmyr och du läsare av min blogg. Lagförs man inte för ett misstänkt brott, är man följdaktligen inte en sexualförövare och ska då få röra sig fritt.

Hur tänkte hon? Tror inte hon tänkte alls.

Två exempel av två politiker, från två stora partier som vräker ur sig saker som totalt saknar bäring. Att en utrikesminister gör grodor av dagens kaliber är oerhört allvarligt. Att inget riksdagsparti begär misstroende mot Wallström är märkligt. Hon har i 1,5 år sänkt Sveriges anseende utomlands till historiskt låg nivå och den svaga oppositionen lyfter inte ett finger för att stoppa vansinnet.

Att ett borgarråd från (M) gör det är såklart inte av samma dignitet, men uttalandet delas friskt bland de med mer ”brun” kulör och agenda, vilket såklart underblåser den redan smutsiga främlingsfientligheten som gror i vårt land. Ett uttalande helt i onödan om politikern istället tänkt i 10 sekunder innan hon öppnade munnen.

Med doft av okunniga politiker //Öberg

1 tanke kring ”Utrikesministern och borgarråd med huvudlösa uttalanden…..

 1. Jocke

  Och då är ändå Margot Wallström en av veteranerna i politiken.
  Annars är det mest nya rekryter och inga man känner nått förtroende för.
  Och en blekare statsminister än Löfven har vi aldrig haft.
  Inte sen 70 talet i alla fall.

  König Jerlmyrs uttalande är som taget ur en hetsig Facebookdisskution.

Kommentarer är stängda.